Factuur via e-mail of afdruk verstrekken aan verkooprelatie

Je kunt kiezen hoe je de facturen verstrekt: facturen handmatig afdrukken, een enkele factuur e-mailen of meerdere facturen massaal verstrekken op de manier die de voorkeur van de relatie heeft, via de Output-wizard.

Deze keuzes heb je ook bij de andere rapporten zoals offertes, orders, rekeningoverzichten, etc.

Beschrijving

Sales_Factuur verstrekken (Beschr) (10)

Je kunt de facturen massaal verstrekken. Daarbij houdt Profit rekening met de voorkeur van de verkooprelatie. Dit bespaart je tijd en moeite: je genereert de facturen en verstrekt ze in één keer.

Daarnaast kun je de specifieke acties gebruiken voor E-mailen en Afdrukken. Bij e-mailen kun je slechts één factuur verstrekken. Bij afdrukken meerdere.

Als je e-factuur hebt ingericht in de omgeving en bij de verkooprelatie, verstrekt Profit bij het massaal verstrekken en via de e-mailen-actie automatisch een e-factuur. Een e-factuur in Profit is een elektronische factuur van het formaat UBL 2.1. Als de software van de verkooprelatie/debiteur dit formaat ondersteunt kan hij de e-factuur direct als inkoopfactuur inlezen in de financiële administratie en verwerken.

Na het uitvoeren via de Output-wizard krijgen de facturen de status Volledig verwerkt en daarnaast Gemaild als de factuur via e-mail verstrekt is.

Profit verstuurt alle e-mail via de e-mailserver. Dit maakt het mogelijk dat je terug kunt zien wat en wanneer iets gemaild is. Als de e-mail door de e-mailserver correct verzonden is, zet Profit de factuur op de status Gemaild.

Een creditfactuur wordt niet automatisch gemaild. Een creditfactuur wil je doorgaans per stuk beoordelen en kun je daarom standaard alleen e-mailen via de actie E-mailen. Als je wel meerdere creditfacturen automatisch wilt e-mailen (via de Output-wizard), dan moet je dit eerst toestaan in de module-instellingen.

Voorbereiding
Werkwijze
Zie ook