Algemene voorkeur verstrekkingswijze en contact bij verkooprelatie instellen

Bij de verkooprelatie kun je een eigen voorkeur instellen voor het e-mailen of afdrukken. Bij de verkooprelatie leg je ook een voorkeur contact vast.

Je kunt dit ook importeren via de import van organisaties.

Bij het bepalen van de aanhef geldt het volgende: Wanneer er geen algemeen voorkeur contact (tabblad Algemeen) én geen voorkeur contact per type rapport (tabblad Digitaal) is ingesteld, kan Profit het geslacht niet bepalen omdat alleen het e-mailadres van het tabblad Organisatie/Persoon wordt gebruikt. Bij organisaties wordt dan de mannelijke aanhef gebruikt. Vanaf Profit 15 kun je een aanhef voor 'onbekend' gebruiken.

Algemene voorkeur e-mailen of afdrukken en algemeen contact instellen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer bij Voorkeur verstrekkingswijze hoe deze relatie zijn rapporten wil ontvangen:
    • E-mail PDF
    • E-mail PDF + factuur als E-factuur

Bij deze optie zal Profit bij alle typen facturen, behalve een pdf, ook een e-factuur (in UBL-bestand) verstrekken. Een offerte bijvoorbeeld zal Profit bij deze instelling alleen als e-mail met pdf verzenden.

• Afdrukken
    • Afdrukken + e-mail PDF.
  5. Selecteer bij Voorkeur contact uit de contactpersonen bij deze organisatie het contact dat je als algemeen contact wilt instellen.
  6. Stel eventueel per rapporttype een afwijkende verstrekkingswijze en/of contactpersoon in op het tabblad Digitaal.

Als je op het tabblad Digitaal voor een bepaald rapporttype een andere verstrekkingswijze hebt ingesteld, dan wordt het rapport via deze afwijkende verstrekkingswijze verstrekt en niet meer via de Voorkeur verstrekkingswijze op het tabblad Algemeen.

7. Stel eventueel per rapporttype in dat een contact het ter informatie ontvangt (als Carbon Copy).
  8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. E-mailen en afdrukken verkooprelatie inrichten
  2. Rapporten wijzigen/toevoegen
  3. Autorisatie van e-mailen rapporten
  4. E-mailserver en afzender instellen
  5. Berichtsjabloon wijzigen
  6. E-factuur inrichten
  7. Standaard rapporten instellen in verkooprelatieprofiel
  8. Algemene voorkeur en algemeen contact voor e-mailen of afdrukken bij verkooprelatie instellen
  9. Afwijkende verstrekkingswijze en/of contact per type rapport vastleggen
  10. CC-ontvanger per type rapport vastleggen
  11. Rapport e-mailen en/of afdrukken (Gebruik)

Process

Verkooprelatieprofiel Verstrekking Verstrekken

Work area

Output Algemeen Financieel Ordermanagement