Algemene voorkeur verstrekkingswijze en contact bij verkooprelatie instellen

Bij de verkooprelatie kun je een eigen voorkeur instellen voor het e-mailen of afdrukken. Bij de verkooprelatie leg je ook een voorkeur contact vast. Je kunt dit ook importeren via de import van organisaties.

Je kunt voor de verkooprelatie per type rapport afwijken van de algemene instellingen. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaald rapport altijd afdrukt, ook kun je een afwijkend contact vastleggen.

Je kunt hier in de boekingslay-out zelf via het veld Afwijkende contactpersoon nog van afwijken. Bijvoorbeeld terwijl je een factuur voor deze verkooprelatie toevoegt.

Let op:

Bij het bepalen van de aanhef geldt het volgende: Wanneer er geen algemeen voorkeur contact (tabblad Algemeen) én geen voorkeur contact per type rapport (tabblad Digitaal) is ingesteld, kan Profit het geslacht niet bepalen omdat alleen het e-mailadres van het tabblad Organisatie/Persoon wordt gebruikt. Je kunt echter een aanhef voor 'onbekend' vastleggen.

Inhoud

Algemene voorkeur e-mailen of afdrukken en algemeen contact instellen
  1. Ga naar:
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie
    • Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie
    • Projecten / Project / Verkooprelatie
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer bij Voorkeur verstrekkingswijze hoe deze relatie zijn rapporten wil ontvangen:
    • E-mail PDF
    • E-mail PDF + E-factuur (UBL)

Bij deze optie zal Profit bij alle typen facturen, behalve een pdf, ook een e-factuur (in UBL-bestand) verstrekken. Een offerte bijvoorbeeld zal Profit bij deze instelling alleen als e-mail met pdf verzenden.

• E-mail PDF + E-factuur (DICO)
    • Afdrukken
    • Afdrukken + e-mail PDF.
  5. Selecteer bij Voorkeur contact uit de contactpersonen bij deze organisatie het contact dat je als algemeen contact wilt instellen.
  6. Stel eventueel per rapporttype een afwijkende verstrekkingswijze en/of contactpersoon in op het tabblad Digitaal.

Als je op het tabblad Digitaal voor een bepaald rapporttype een andere verstrekkingswijze hebt ingesteld, dan wordt het rapport via deze afwijkende verstrekkingswijze verstrekt en niet meer via de Voorkeur verstrekkingswijze op het tabblad Algemeen.

7. Stel eventueel per rapporttype in dat een contact het ter informatie ontvangt (als Carbon Copy).
  8. Klik op: Voltooien.
Afwijkend contact en e-mail/afdruk instellen per type rapport
  1. Ga naar:
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie
    • Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie
    • Projecten / Project / Verkooprelatie
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Digitaal.
  4. Klik op de actie:Onderhouden.
  5. Selecteer het Type rapport, bijvoorbeeld verkooporder of verkoopfactuur, waarvoor je een afwijkend contactpersoon en/of afwijkende verstrekkingswijze wilt instellen.
  6. Selecteer een waarde bij Verstrekkingswijze.
  7. Selecteer het Contact.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Contact vervangen:

Je kunt een bepaald contact in één keer vervangen in alle regels. Je ziet in het onderstaande voorbeeld dat Bernhard Maas in drie regels gekoppeld is. Stel dat Bernhard uit dienst gaat. Selecteer dan een regel waarin Bernhard gekoppeld is en klik op de actie Contact vervangen. Vervolgens kun je een ander contact selecteren en dit contact wordt gekoppeld in de regels waarin Bernhard gekoppeld was.

Zie ook:

Direct naar

1. E-mailen en afdrukken verkooprelatie inrichten
  2. Rapporten wijzigen/toevoegen
  3. Autorisatie van e-mailen rapporten
  4. E-mailserver en afzender instellen
  5. Berichtsjabloon wijzigen
  6. E-factuur inrichten
  7. Standaard rapporten instellen in verkooprelatieprofiel
  8. Algemene voorkeur en algemeen contact voor e-mailen of afdrukken bij verkooprelatie instellen
  9. Afwijkende verstrekkingswijze en/of contact per type rapport vastleggen
  10. CC-ontvanger per type rapport vastleggen
  11. Rapport e-mailen en/of afdrukken (Gebruik)