Afwijkende contactpersoon instellen

De t.a.v.-regel voor de offertes, verkooporders, pakbonnen en facturen wordt opgebouwd met behulp van het contact, opgegeven op het tabblad Digitaal, via de eigenschappen van de debiteur. Tijdens het invoeren van offertes, verkooporders, pakbonnen en facturen kun je echter een afwijkend contact gebruiken.

In de standaard boekingslay-outs is dit al mogelijk. In je eigen boekingslay-outs kun je dit zelf instellen.

Afwijkende contacten die nog niet bij de verkooprelatie zijn vastgelegd, kun je bij het boeken vastleggen, via de actie Nieuw contactpersoon onderin de boekingslay-out. Als je deze niet ziet, moet je hier eerst voor geautoriseerd worden.

Let op:

De actie Nieuw contactpersoon is alleen beschikbaar in de boekingslay-outs in het verkoopproces. Als je bij het inkoopproces een contactpersoon wilt toevoegen klik je in de boekingslay-out op de actieknop Eigenschappen inkooprelatie. Daarna voeg je via het tabblad Contacten de nieuwe contactpersoon toe.

Dit is ook door te voeren voor het afleveradres.

In onderstaande beschrijving gaan we uit van de verkooporder, je kunt ook voor de offerte, pakbon, factuur, of balie-/directfactuur een afwijkend contact opgeven als je dat instelt in de bijbehorende boekingslay-out.

Veld toevoegen aan boekingslay-out:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out.  Dit kan de boekingslay-out voor offertes, pakbonnen, facturen, etc. zijn.

In de standaard meegeleverde Profit boekingslay-out is het veld Afwijkende contactpersoon al toegevoegd. Als je de standaard meegeleverde boekingslay-out gebruikt maak je eerst een kopie van deze boekingslay-out en pas je de kopie aan.

3. Ga naar het tabblad: Kop.
  4. Open de algemene velden.
  5. Zoek op Afwijkende contactpersoon.
  6. Klik op tabblad Algemeen.
  7. Klik op: Toevoegen aan lijst.

8. Klik op: Opslaan en sluiten

Rapport aanpassen:

Naast de boekingslay-out moet je ook het rapport van de verkooporder aanpassen zodat de afwijkende contactpersoon ook wordt afgedrukt op de verkooporder.

1. Ga naar: Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport.
  2. Open de eigenschappen van het verkooporderrapport.

Het standaard meegeleverde Profit rapport gebruikt in de t.a.v.-regel al de inhoud van het veld Afwijkende contactpersoon. In de eigen rapporten moet je dit handmatig instellen.

3. Klik linksonderin op de actie Aanpassen.
  4. Vink Categorieën weergeven uit.
  5. Klap de categorie Verkooporderregels dicht door op de '-' te klikken.
  6. Klik op: de '+' voor contactpersoon.
  7. Selecteer het veld Contact en druk vervolgens op de letter 't' totdat je bij het veld T.a.v. regel bent.
  8. Scroll rechts bij de velden in de gegevensverzameling helemaal naar beneden tot bij het huidige veld T.a.v. regel.
  9. Klik nu op de onderste knop voor het vervangen van het veld met behoud van de omschrijving. Als je deze methode gebruikt hoef je de rapportgenerator niet aan te passen maar wordt het standaard 'Ter attentie van'-veld, dat wordt gebruikt in de lay-out, vervangen.
  10. Klik op: Volgende
  11. Klik op: Ja
  12. Voltooi de wizard.
  13. Sluit de rapportgenerator af.
  14. Sluit de weergave met rapporten af.

Rapport (verkooporder, offerte, factuur, etc.) verstrekken aan afwijkende contactpersoon:

1. Ga naar: het rapport bijvoorbeeld via:
    • Ordermanagement / Verkoopproces / Verkoopofferte
    • Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder
    • Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon
    • Ordermanagement / Verkoopproces / Factuur.
  2. Open de eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad: waar je het veld hebt toegevoegd.
  4. Selecteer de afwijkende contactpersoon bij Afwijkende contactpersoon.
  5. Sluit de boekingslay-out.
  6. Klik op de actie: Output om het rapport bijvoorbeeld massaal te verstrekken.

Bij het verstrekken kijkt Profit naar de ingestelde contactpersoon te beginnen op het laagste niveau, in de betreffende offerte of factuur, etc. Als daar niets is ingesteld, kijkt Profit naar het niveau erboven.

Het hoogste niveau is de algemene contactpersoon van de verkooprelatie. Daarna komt de afwijkende contactpersoon per rapporttype en het laagste niveau is de afwijkende contactpersoon die geselecteerd is in de boekingslay-out zoals hierboven is beschreven.

Zie ook:

Direct naar

1. Verkooporder verstrekken
  2. Verkooporders massaal verstrekken en in dossier opslaan via Output-wizard
  3. Een verkooporder e-mailen
  4. Verzonden e-mailberichten controleren
  5. Verkooporder afdrukken
  6. Afwijkend contactpersoon gebruiken