thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Magazijn toewijzen

Als je met meerdere magazijnen werkt, kun je bij artikelen waarvan Profit voorraad bijhoudt, aangeven dat het artikel alleen in bepaalde magazijnen opgeslagen mag worden. Dit noemen we Magazijntoewijzing. Standaard staat magazijntoewijzing uit, en kunnen alle artikelen in alle magazijnen voorkomen.

Let op: 

Als je Magazijntoewijzing gebruikt mét controle in het ordertraject, moet je magazijnen toewijzen aan alle artikelen! Gebruik hiervoor eventueel de import.

Beschrijving

Magazijntoewijzigingen gebruik je bijvoorbeeld als je speciale magazijnen hebt. Stel, je hebt een magazijn in de vorm van een koelcel en artikelen die altijd daar opgeslagen moeten worden. Dan kun je dit instellen door aan het artikel een magazijn toe te wijzen. Je kunt magazijntoewijzing ook gebruiken als je meerdere magazijnen hebt die ver van elkaar liggen en meer bedoeld zijn als voorraad voor een winkel. De Magazijntoewijzing van een artikel zou je in dit geval kunnen gebruiken om aan te geven dat bepaalde winkels bepaalde artikelen wel verkopen en andere juist weer niet.

Als je magazijntoewijzing gebruikt kun je per artikel, per toegewezen magazijn, afwijken van de bestelvoorstel-instellingen bij het artikel.

De instelling Afwijkend magazijn toestaan in de boekingslay-out bepaalt of je in de orderregel (dus per artikel) een ander magazijn mag invullen dan in de kop van de order.

In het algemeen is het niet verstandig om Centrale inkoop te combineren met Magazijntoewijzing. De inkopen komen dan immers op het centrale magazijn binnen en niet op de speciaal toegewezen magazijnen. Dit kan bij bijvoorbeeld een speciaal magazijn in de vorm van een koelcel tot problemen leiden, en dat geldt ook voor bijvoorbeeld winkelmagazijnen.

Let op: 

Voor het toewijzen van magazijnen moeten de functies Voorraad en Meerdere magazijnen geactiveerd zijn.

Voorbereiding
Werkwijze
Zie ook

Process

Magazijn

Work area

Ordermanagement