Inventarisatie toevoegen

Je inventariseert een (gedeelte van een) magazijn om te controleren of de werkelijke voorraad overeenkomt met de voorraad in Profit. Bij het toevoegen van een inventarisatie kun je filteren op locaties, artikelgroepen en artikelen om op die manier alleen de artikelen aan een inventarisatie toe te voegen die je daadwerkelijk wilt inventariseren.

Let op: 

Je kunt alleen inventarisaties toevoegen als je hiervoor geautoriseerd bent.

Inventarisatie toevoegen:

 1. Ga naar:  Ordermanagement / Voorraad / Inventarisatie.
 2. Klik op: Nieuw.
 3. Selecteer het standaard magazijn.
 4. Selecteer het magazijn waarin je de inventarisatie wilt vastleggen. Dit veld is alleen verplicht als je met meerdere Magazijnen werkt.
 5. Filter eventueel op Locatie. Het gaat hier om locaties in (het) magazijn(en).

  Als de functionaliteit voor het bijhouden van voorraad op magazijnlocaties geactiveerd is, dan kun je hier de magazijnlocaties selecteren waar Profit per artikel de voorraad heeft bijgehouden. Als de functionaliteit niet geactiveerd is, kun je hier alleen de magazijnlocaties selecteren die je ter extra informatie hebt toegevoegd en vervolgens in de artikeleigenschappen gekoppeld heeft.

 6. Filter eventueel op artikelgroep en itemcode.
 7. Vink eventueel Incl. 0-regels aan om regels die in Profit geen voorraad hebben, toch op te nemen in de inventarisatie. Ook artikelen die niet op voorraad zijn en dat ook nooit geweest zijn, gaan mee in de inventarisatie. Omdat dus geen magazijn en locatie bekend is, worden in dit geval de artikelen geacht op het standaardmagazijn en de standaardlocatie (*****) te horen.
 8. Klik op: Volgende

  Je ziet een weergave met de artikelen die in aanmerking komen voor de inventarisatie en die binnen het zojuist ingestelde filter vallen.

 9. Verwijder eventueel vinkjes voor artikelen die je wilt uitsluiten van de inventarisatie.
 10. Klik op: Volgende
 11. Selecteer bij Sortering de volgorde waarop de artikelen in de inventarisatie getoond worden in de lijst. Je kunt sorteren op: Artikel, Artikelgroep of Magazijnlocatie.

  Raadpleeg voor magazijnlocaties de opmerking bij Locatie hierboven.

 12. Verwijder eventueel de vink voor Oplopend, dan sorteert Profit de lijst aflopend.
 13. Vul eventueel een Afwijkende datum boeking in.

  Deze datum wordt gebruikt bij de journalisering van de inventarisatie. Het is heel gebruikelijk om in januari te inventariseren maar de journaalposten nog in december te boeken. Door hier een afwijkende datum in te vullen kun je dat bereiken. Bij het journaliseren wordt op basis van de VVP een journaalpost geboekt. Dit is de VVP die geldt op de systeemdatum van de dag waarop de journaalpost wordt gegenereerd. Als je de boekingsdatum op 31 december en de inventarisatie op 6 januari verwerkt dan wordt NIET de VVP van 31 december genomen maar die van 6 januari.

  Let op: 

  De Afwijkende datum boeking mag maximaal 3 maanden in het verleden of in de toekomst liggen. Als dit niet het geval is krijg je een foutmelding.

  Je kunt eventueel ook het veld met het afwijkend inventarisatie tijdstip (Afw. inv. tijdstip) toevoegen aan de kop van de boekingslay-out van de inventarisatie. Als je dit veld invult, kan pas na het tijdstip in dit veld geaccordeerd worden. De mutaties worden dan ook op dat moment berekend. Het daadwerkelijke inventarisatiemoment wordt dan overschreven. In de inventarisatieregel blijft het originele inventarisatiemoment ongewijzigd en te raadplegen.

 14. Klik op: Voltooien

Als voor de combinatie van het magazijn en het artikel al een andere inventarisatieregel bestaat, dan krijg je hiervan een melding. Deze andere inventarisatieregel moet eerst verwerkt zijn.

Direct naar

 1. Inventarisatie
 2. Inventarisatie inrichten
 3. Inventarisatie toevoegen
 4. Inventarisatie raadplegen
 5. Sortering inventarisatie aanpassen
 6. Inventarisatielijst afdrukken
 7. Inventarisatie invullen
 8. Inventarisatie via barcodescanner
 9. Inventarisatie verifiëren en accorderen
 10. Inventarisatie journaliseren