Inventarisatie via barcodescanner uitvoeren

Je kunt inventariseren met een barcodescanner in plaats van het handmatig in te vullen op een afdruk.

Als je wilt inventariseren met de barcodescanner moet je dit eerst inrichten.

Let op:

De scanner werkt nog niet in combinatie met dimensieartikelen, orderspecificatie-artikelen en 'lengte x breedte' artikelen.

Het proces van inventarisatie via de barcodescanner verloopt grotendeels op de normale manier. Alleen zet je de inventarisatie, nadat je het hebt toegevoegd, klaar voor de scanner. Vervolgens wijs je eventueel gebruikers (magazijnmedewerkers) toe aan de inventarisatierun.

Let op:

De magazijnmedewerker moet bij voorkeur de hele scansessie afwerken voor hij afsluit. Het is nog niet mogelijk de inventarisatie op de barcodescanner te onderbreken en slechts een gedeelte terug te sturen naar Profit. Het gescande gedeelte van inventarisatielijst wordt geüpload naar Profit bij afsluiten en de overige regels kunnen niet opnieuw naar de scanner gestuurd worden. Je kunt eventueel wel de nog niet geïnventariseerde regels uit de geüploade inventarisatie verwijderen en vervolgens een nieuwe inventarisatie voor deze regels toevoegen.

Inventarisatie via barcodescanner uitvoeren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Inventarisatie.
  2. Voeg de inventarisatie toe zoals je gewend bent.
  3. Wijs de inventarisatie toe.

De scanstatus van de inventarisatie is Te scannen.

4. Selecteer de nieuwe inventarisatie of meerdere inventarisaties (CTRL+S).
  5. Klik op de actie: Klaarzetten voor scannen.

Je krijgt een melding.

6. Klik op: Ja

De scanstatus van de inventarisatie is Klaargezet voor scanner.

7. Selecteer eventueel opnieuw de inventarisatie.
  8. Klik op de actie: Inventarisatie toewijzen om gebruikers toe te wijzen aan de inventarisatie.
  9. Selecteer de gebruiker.
  10. Klik op:  Voltooien.

De gebruiker die ook magazijnmedewerker is, kan op zijn barcodescanner de inventarisatie uitvoeren. Daarbij wordt de inventarisatielijst uit Profit gedownload. Vervolgens kan hij de regels inventariseren. Hoe dit precies verloopt kun je nagaan in de help van de barcodescanner (van Actemium).

Totdat de medewerker de inventarisatie heeft voltooid is de inventarisatie in Profit geblokkeerd. De scanstatus van de inventarisatie is Wordt gescand. Je kunt de inventarisatierun eventueel raadplegen, nadat je deze gedeblokkeerd hebt.

Als de magazijnmedewerker de inventarisatie heeft 'ingevuld' met de barcodescanner, sluit hij de inventarisatie af en verstuurt de gegevens weer naar Profit.

De scanstatus in Profit komt vervolgens op Geheel gescand.

11. Verifieer en accordeer de regels zoals je gewend bent. Ook fouten in de inventarisatie kun je daar nalopen.

Direct naar

1. Inventarisatie
  2. Inventarisatie inrichten
  3. Inventarisatie toevoegen
  4. Inventarisatie raadplegen
  5. Sortering inventarisatie aanpassen
  6. Inventarisatielijst afdrukken
  7. Inventarisatie invullen
  8. Inventarisatie via barcodescanner
  9. Inventarisatie verifiëren en accorderen
  10. Inventarisatie journaliseren