Import abonnement

Je kunt abonnementen en abonnementsregels in één keer importeren vanuit een ASCII-bestand. Met deze importfunctie kun je ook direct nieuwe debiteuren importeren (in een aparte importsessie). Bij de import van abonnementen controleert Profit of het om een bestaand abonnementsnummer gaat of een nieuw. Als het een bestaand abonnement is moeten zowel de debiteur als het abonnementsnummer overeenkomen.

Inhoud

Nieuwe abonnementen importeren

Je kunt een bestand met nieuwe abonnementen en/of nieuwe abonnementsregels importeren.

Abonnementen importeren:

1. Ga naar: Abonnementen / Beheer / Import / Abonnement.
  2. Selecteer de optie Import via nieuw aan te maken definitie.
  3. Klik op: Volgende
  4. Bepaal of je een nieuw abonnement of alleen nieuwe abonnementsregels wilt importeren.
    1. Voor een nieuw abonnement, inclusief regels, vink je niets aan.
    2. Voor nieuwe abonnementsregels bij een bestaand abonnement vink je Alleen nieuwe regels aan. Het abonnementsnummer moet dan zijn ingevuld.
  5. Volg verder de standaard importfunctie.

Mutaties abonnement/abonnementsregels importeren

Je kunt wijzigingen op bestaande abonnementen en/of abonnementsregels importeren.

Wijzigingen abonnement importeren:

1. Ga naar: Abonnementen / Beheer / Import / Abonnementmutatie.
  2. Selecteer de optie Import via nieuw aan te maken definitie.
  3. Klik op: Volgende
  4. Bepaal of je alle mutaties wilt importeren of dat je alleen de bestaande abonnementen óf alleen de bestaande abonnementsregels wilt wijzigen. Hierbij moeten zowel de debiteur als het abonnementsnummer overeenkomen.
    • Voor het wijzigen van zowel bestaande abonnementen als abonnementsregels vink je niets aan.
    • Voor het wijzigen van alleen de abonnementen vink je Alleen abonnementen wijzigen aan
    • Voor het wijzigen van alleen de abonnementsregels vink je Alleen abonnementsregels wijzigen aan.
  5. Volg verder de standaard importfunctie.

Direct naar

1. Abonnementen
  2. Abonnementen toevoegen
  3. Prijzen bij abonnementen
  4. Abonnementen factureren
  5. Abonnementsfacturen journaliseren
  6. Abonnement beëindigen
  7. Abonnementen in InSite
  8. Abonnementsrapporten en -analyses raadplegen