Abonnementsfactuur handmatig afwijkend incasseren

Je kunt in de gegenereerde factuur afwijken van de ingestelde incasso-instelling.

Als je een factuur altijd automatisch wilt incasseren, dan stel je dit in bij het abonnement. Je vinkt hier het veld Incasseren aan. Bij nieuwe abonnementen wordt het incasseren dan ook automatisch aangezet, wat nodig is om te kunnen incasseren. Je kunt dit in het abonnement wel afwijkend instellen. Voorwaarde is dat bij de debiteur een bankrekeningnummer is ingevuld en dat je toestemming hebt van de debiteur. Als je hier bij een factuur eenmalig van af wilt wijken, dan moet het veld Incasseren in de gekozen boekingslay-out van abonnementsfacturen zijn opgenomen. In dit veld zie je de bovenliggende instelling (vanuit het abonnement of de debiteur).

Factuur handmatig afwijkend van incasso-instelling (wel of niet) incasseren:

1. Ga naar: Abonnementen / Facturering / Facturen.
  2. Open de eigenschappen van de actieve factuur.
  3. Ga naar het tabblad: Betaling
  4. Vink Incasseren aan respectievelijk uit.

Als je het veld aanvinkt, krijg je de waarschuwing dat incasso niet aan stond en of je zeker weet dat je een eenmalige incasso wilt uitvoeren.

5. Klik op: Ja
  6. Volg verder de procedure bij éénmalig incasseren van een debiteur.

Direct naar

1. Abonnementen factureren
  2. Factureren van abonnementsfacturen inrichten
  3. Pro forma facturering
  4. Automatisch factureren
  5. Abonnementsfactuur afwijkend incasseren
  6. Facturen verstrekken
  7. Abonnementsfactuur raadplegen
  8. Factuurregels abonnement raadplegen
  9. Opnieuw afdrukken van abonnementsfactuur
  10. Abonnementsfactuur handmatig crediteren
  11. Collectief verwijderen abonnementsfacturen