Abonnementsfacturen journaliseren

Als je de abonnementsfacturen en creditnota's hebt gefactureerd en verstrekt, journaliseer je ze in Profit Financieel. Hiermee boek je de facturen en creditnota's door naar de financiële administratie en worden journaalposten in Profit Financieel gegenereerd. Facturen en creditnota’s die je hebt gejournaliseerd kun je niet meer wijzigen vanwege de integratie met Profit Financieel.

De facturen hebben vóór journaliseren de status Actief, ná journaliseren hebben ze de status Afgehandeld.

Tijdens het journaliseren verwerkt Profit alle nog niet doorgeboekte facturen en creditnota’s; het is dus niet mogelijk om een selectie aan te geven en een deel van de facturen en creditnota’s door te boeken.

Om de journalisering correct te laten verlopen moet je dit eerst ingericht hebben.

Abonnementen journaliseren:

1. Ga naar: Abonnementen / Facturering / Journaliseren

Je ziet op welk dagboek via welke integratiesoort(en) Profit de te journaliseren actieve abonnementsfacturen zal boeken.

2. Selecteer de administraties waarvoor je de abonnementsfacturen wilt journaliseren.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Vink de abonnementsfacturen aan die je wilt journaliseren. Standaard zijn alle facturen uitgevinkt.
  5. Klik op: Volgende
  6. Vink Datum boeking facturen gelijk aan factuurdatum aan als je de factuurdatum als boekingsdatum wilt gebruiken in de journaalpost. Als je dit veld uitvinkt dan gebruik je de Datum boeking facturen als boekingsdatum.
  7. Vul eventueel bij Datum boeking facturen de boekingsdatum in van de facturen. Dit veld kun je alleen invullen als je Datum boeking facturen gelijk aan factuurdatum hebt uitgevinkt.

Standaard wordt hier de systeemdatum getoond, je kunt deze datum wijzigen.

8. Klik op: Voltooien

Je ziet een melding van het aantal verwerkte facturen, mutaties en het aantal gegenereerde journaalposten.

9. Ga naar: Abonnementen / Facturering / Facturen.

Je ziet nu in de weergave Alle abonnementsfacturen dat de factuur de vink Gejournaliseerd aan heeft staan. Ook is de status van de factuur gewijzigd naar Afgehandeld.

Journalisering controleren:

De voortgang en eventuele fouten bij het journaliseren kun je controleren via Financieel / Beheer / Wachtrij.

Deze taak komt dus niet in de wachtrij bij abonnementen te staan.

Gejournaliseerde abonnementsfacturen raadplegen

Je kunt een overzicht van de gejournaliseerde abonnementsfacturen raadplegen. Dit heet in Profit een Dagstaat.

Gejournaliseerde abonnementsfacturen raadplegen:

1. Ga naar: Algemeen / Uitvoer / Rapport.
  2. Selecteer het rapport Dagstaat facturen (Profit) of Dagstaat voorraad (Profit).
  3. Vink aan of je een afdrukvoorbeeld wilt zien of meteen het rapport op de printer wilt afdrukken.
  4. Vul eventueel het filter in.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten

Je ziet bijvoorbeeld de journaalpost voor de abonnementsfactuur en op welke rekening geboekt is.