thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Aangifte analyse

Met de Aangifte analyse krijg je meer inzicht in de data die allemaal is opgeslagen in de aangifte. Je kunt met de deze analyse met behulp van filters een vraag stellen aan Profit en antwoord te krijgen op die vraag door middel van Excel. Ook kun je verder inzoomen op de aangifte dan mogelijk is met bijvoorbeeld weergaven en Profit analyses. Hierdoor is de Aangifte analyse perfect geschikt om te analyseren welke klanten in aanmerking komen voor een bepaald advies, of wat de impact is van jurisprudentie. In de analyse kun je van nagenoeg alle velden in de aangifte IB en Vpb een analyse maken.

We gebruiken Excel als Output voor de Aangifte analyse vanwege de grote hoeveelheid velden in de aangifte, waarvan veel velden Specificaties zijn, of onder objecten vallen. Specificaties en objecten kunnen herhalen per cliënt, deze herhalende objecten worden in Excel in verschillende tabbladen getoond zodat het overzichtelijk blijft.

Belangrijke punten:

Voor de Aangifte analyse geldt dat sommige functies niet mogelijk zijn en dat niet alle velden beschikbaar zijn. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste punten:

 • de velden van de C/F-module voor zowel IB als Vpb zijn niet beschikbaar in de Aangifte analyse.
 • Je kunt de Aangifte analyse niet Importeren of Exporteren.
 • Je kunt de Aangifte analyse niet kopiëren. De analyse is jaarafhankelijk en daardoor kan een veld van 2021 niet bestaan of anders zijn in 2020, je moet per jaar een nieuwe analyse maken.
 • De Aangifte analyse is beschikbaar vanaf aangiftejaar 2017 voor de aangifte IB en de aangifte Vpb
 • Je kunt wijzigingen doorvoeren in de Aangifte analyse door de analyse eerst lokaal op te slaan. In deze lokale kopie kun je alle wijzigingen doorvoeren die je wilt. Je kunt de Aangifte analyse dus niet opslaan vanuit het PROFIT ANALYSE tabblad in Excel.
 • Je kunt maximaal 100 velden aan de Aangifte analyse toevoegen. Deze limiet geldt vanwege de hoeveelheid data die anders problemen geeft voor bijvoorbeeld Excel.
 • Een veld kan één keer toegevoegd worden per Aangifte analyse.
 • Zoeken op veldcodes in de Aangifte analyse is niet mogelijk. De structuur van de velden is gelijk aan de aangifte. Profit toont de veldcodes bij het maken van de analyse zodat je kunt controleren of je het juiste veld hebt.
 • Velden worden automatisch gecategoriseerd en op een tabblad met overeenkomstige gegevens geplaatst. Bij het samenstellen van de Aangifte analyse hoeven velden daarom niet bij elkaar gezet te worden.
 • Bij een woning, AB en onderneming, wordt automatisch het adres (woning) of de naam (AB en onderneming) toegevoegd. Dit geldt ook voor de specificaties die onder deze herhalende onderdelen vallen, zodat duidelijk is, waar de specificatie betrekking op heeft.
 • Het BSN/RSIN wordt automatisch op ieder tabblad toegevoegd. Dit veld hoeft niet geselecteerd te worden.
 • Voor een Aangifte analyse over de aangifte Vpb geldt dat automatisch de velden ‘Boekjaar begin’ en ‘Boekjaar eind’ op elk tabblad toegevoegd worden.
 • Er is geen GetConnector voor de Aangifte analyse je kunt alleen exporteren naar Excel.
 • Op basis van ingestuurde wensen gaan wij hier verder op door ontwikkelen.

Nieuwe velden in Profit 19

De velden Cliëntengroep, Cliëntengroepcode, Becon en Beconnummer zijn toegevoegd aan de aangifte analyse.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Process

Aangifte IB Aangifte Vpb Analyse

Work area

Fiscaal