Gegevensverzameling Balans en Winst en Verlies

De gegevensverzameling Balans en V&W is te gebruiken voor analyses en bevat de gegevens uit de commercieel/fiscaal module van zowel aangiften IB als Vpb. De gegevensverzameling bevat de informatie van alle jaren (vanaf 2002 tot en met het meest recente jaar). De gegevensverzameling is bedoeld voor specialisten, het zit technisch in elkaar.

Toelichting gegevensverzameling

Bij het maken van een analyse is de mogelijkheid om de gegevensverzameling Balans en V&W te selecteren.

1. Ga naar Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse.
  2. Klik op: Klik op: Nieuw.
  3. Vink Gegevensverzameling aan.

4. Kies voor de gegevensverzameling Balans en V&W.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Dubbelklik op de Gegevensverzameling.

Bij het wijzigen van de gegevensverzameling zijn er naast de balans en resultatenrekening ook koppelingen naar cliënt Vpb en de vennootschappen.

Let op:

Er is geen koppeling naar cliënt IB. Op basis van het veld ‘Client Vpb’ wordt het volgnummer van de cliënt getoond. Hier staan ook de volgnummers van een cliënt IB, op basis van dit volgnummer is de cliënt IB met een analyse of weergave te achterhalen.

In het onderdeel Balans en V&W zijn de volgende bijzondere velden te vinden die extra toelichting benodigd hebben:

Veld

Toelichting

Client Vpb

Het volgnummer van de cliënt IB of Vpb

Vennootschap

In het geval van een dochter van een fiscale eenheid staat hier het volgnummer van de dochter.

In het geval van een cliënt IB staat hier het volgnummer van de onderneming.

‘-6’ betekent de geconsolideerde geïmporteerde cijfers van de FE

‘-5’ betekent de door Profit geconsolideerde cijfers van de FE, te zien in het consolidatieoverzicht

‘-4’ betekent de aanvullende eliminaties in het consolidatie overzicht

‘-3’ toont de som van een post na eliminaties

‘-2’ toont de eliminaties (totaal per post) op vennootschapsniveau

‘-1’ toont de som van een post over alle vennootschappen heen

Periode id

‘-1’ geeft aan dat het om een cliënt IB gaat

Alle positieve getallen stellen het periodeId van het boekjaar van de cliënt Vpb voor

CB + balans/resultatenrekening post

CB staat voor de commerciële beginwaarde

CE + balans/resultatenrekening post

CE staat voor de commerciële eindwaarde

FB + balans/resultatenrekening post

FB staat voor de fiscale beginwaarde

FE + balans/resultatenrekening post

FE staat voor de fiscale eindwaarde

VE + balans/resultatenrekening post

VE staat voor het totale verschil tussen de commerciële en fiscale eindwaarde (na eliminaties en afwijkingen)

Naamgeving van velden

De gegevensverzameling ‘Balans en W&V’ bevat de commercieel/fiscaal gegevens van alle jaren. In de loop van de jaren zijn velden echter komen te vervallen, verplaatst en/of anders genoemd. Hierdoor hoeft de naam van een veld niet meer de juiste naam te zijn. Om zeker te weten dat je het juiste veld ophaalt met de analyse kan je deze het beste vergelijken met een daadwerkelijke aangifte van een bepaald jaar.

Direct naar

1. Aangifte analyse
  2. Aangifte analyse autoriseren
  3. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  4. Profit Communication Center installeren en inrichten
  5. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime installeren
  6. Aangifte analyse toevoegen
  7. Aangifte analyse aanpassen
  8. Aangifte analyse uitvoeren