Ondernemingen koppelen aan samenwerkingsverband

Je hebt in de C/F-module de mogelijkheid om het samenwerkingsverband te specificeren. Je doet dit door ondernemingen van cliënten aan elkaar te koppelen. Het is alleen mogelijk een samenwerkingsverband te specificeren tussen cliënten die op dezelfde manier uitgewerkt worden. Door het koppelen van ondernemingen heb je bij het openen van de aangifte van de andere vennoot direct bepaalde gegevens beschikbaar. Bijvoorbeeld de balans en resultatenrekening. Ook in de aangifte worden bepaalde gegevens overgenomen vanuit de gekoppelde aangifte.

Voordat je beschikt over het menu-item Samenwerkingsverband moet je eerst aangeven dat je ondernemingen wilt koppelen aan een samenwerkingsverband.

Ondernemingen koppelen aan samenwerkingsverband:

  1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Instellingen / Algemeen.
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Vink Ondernemingen koppelen aan samenwerkingsverband aan.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Klik op Ja bij de melding.

Gevolgen van het uitvinken van deze functionaliteit:

Het uitvinken van de functionaliteit Ondernemingen koppelen aan samenwerkingsverband heeft geen effect op aangiften die al zijn uitgewerkt, waarbij het veld aanstaat. De functionaliteit blijft in deze aangiften gewoon werken.

Zodra je de functionaliteit uitvinkt is het niet meer mogelijk om bij nieuwe aangiften samenwerkingsverbanden toe te voegen en uit te werken.

Bij de jaarovergang worden de gegevens van het samenwerkingsverband niet overgenomen als het veld niet is geactiveerd. Alleen de gegevens van de onderneming zelf in de specificaties van de aangifte voor de onderneming worden overgenomen. Dit geldt voor de specificaties die zonder samenwerkingsverband ook overgenomen worden.

Meer informatie:

Samenwerkingsverband

Direct naar

  1. Profit Fiscaal inrichten