Cliënt IB InSite

Nadat je Fiscaal InSite hebt opgestart en het fiscale jaar hebt ingesteld kun je de cliënten bekijken.

Fiscaal InSite opstarten:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Inloggen.
  4. Klik op: Fiscaal.
  5. Klik op: IB.
  6. Klik op: Cliënt IB.

Onder Cliënt IB vind je verschillende weergaven. Als je een weergave opent zie je een lijst van de (eventueel gefilterde) cliënten. Je kunt deze lijst sorteren op verschillende kolommen, zoals BSN, Naam of Cliëntengroep. Vervolgens klik je op een cliëntregel, om de cockpit van die cliënt te openen.

Als je Cliënt IB selecteert krijg je een overzicht van de cliënten IB waarvoor je bent geautoriseerd. Je kunt bij de overzichten van de cliënten gebruik maken van de weergaven die zijn aangemaakt in Profit Fiscaal. Ook vind je hier de aangifte.

Via Mijn voorkeuren kun je het fiscale jaar instellen.

Inhoud

Cliënt IB gegevens sorteren en raadplegen

Cliënt IB gegevens sorteren en raadplegen:

Je kunt in Fiscaal InSite cliënten zoeken en de gegevens van cliënten raadplegen. Je maakt het zoeken van cliënten makkelijker door de gegevens te sorteren. In Fiscaal InSite beschik je standaard over verschillende weergaven waarin je cliënten kunt raadplegen. In dit voorbeeld ga je aan de slag met het zoeken en sorteren van gegevens in een weergave.

1. Klik op: Cliënt IB.

Je ziet hier verschillende tabbladen. Elk tabblad bevat een andere weergave met gegevens van de cliënten IB.

2. Ga naar het tabblad: IB (beknopt).

Deze weergave is nu gesorteerd op Naam.

3. Dubbelklik op het veld BSN. Je hebt de weergave nu op BSN gesorteerd.

Cliënt zoeken via filter in InSite

Het snelfilter is een regel in alle weergaveschermen waarin je direct een filterwaarde kunt invullen. Deze regel staat altijd boven de gegevens in het overzicht.

Snelfilter gebruiken:

1. Klik in de kolom waarop je wilt filteren.
  2. Vul de waarde in waarop je wilt filteren. Bijvoorbeeld de naam of het BSN van de cliënt.
  3. Je ziet nu alleen nog de cliënt(en) die voldoen aan het filter in het overzicht.

Cliënt IB raadplegen in InSite

Onder de knop IB zie je op de verschillende tabbladen de cliënten waarvoor je bent geautoriseerd.

Je kunt de sortering van deze lijsten aanpassen door op een andere kolom te klikken.

Gegevens raadplegen in InSite:

1. Zoek via het snelfilter de juiste cliënt.
  2. Klik op: de regel van de cliënt.

Je opent nu de gegevens van de geselecteerde cliënt:

Je ziet hier bijvoorbeeld de status van de aangifte van de cliënt en de verschillende stamgegevens.

Direct naar

1. Cliënt IB Beheer