Fiscaal InSite inrichten

Voordat je met Fiscaal InSite kunt werken moet je het inrichten.

De verwerking van de aangifte gebeurt via Fiscaal InSite. In Fiscaal InSite ziet de medewerker welke taken hij voor welke cliënten moet uitvoeren. Deze takenlijst wordt opgebouwd aan de hand van de ingestelde autorisatie en de inrichting van de workflow. Gedurende het hele proces heb je inzicht in de status van de aangifte.

Inhoud

Hoofdsite instellen

Je legt een koppeling vast naar de site. Als je bij de weergaveschermen van cliënt IB en/of cliënt Vpb op de actie Cockpit klikt open je de gekoppelde site (of kun je de URL kopiëren waarmee je de site kunt openen).

Hoofdsite instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Selecteer de site bij InSite hoofdsite.

Starten Fiscaal InSite

Je kunt Fiscaal InSite starten via de cockpit en via een snelkoppeling op het bureaublad.

Je kunt Fiscaal direct starten in InSite. Voordeel hiervan is dat je alles vanaf één plaats kunt opstarten (bv. het insturen van een dossieritem, het bekijken van signalen, het uitwerken van een aangifte, etc).

Starten via snelkoppeling:

1. Ga naar: het bureaublad.
  2. Klik op: het icoon Fiscaal InSite
  3. Log in met de gebruikersnaam Cursist zonder wachtwoord.
  4. Klik op: OK.

Vervolgens kies je voor Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting waarna je de cockpit van een cliënt opent.

Nadat je Fiscaal InSite hebt gestart stel je het fiscale jaar in waarvoor je de aangiften wilt uitwerken. Je kunt kiezen uit de jaren die bekend zijn in Profit Fiscaal bij de jaarinstelling.

Als je vervolgens voor cliënten IB of Vpb kiest dan wordt een weergave(lijst) van cliënten getoond die jaarrecords van het gekozen jaar bevatten. Dit is het jaar waar de aangiften betrekking op hebben.

Fiscaal InSite starten via Profit

Je kunt Fiscaal InSite ook starten via de cockpit in Profit.

Fiscaal InSite starten via Profit:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB of Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb.
  2. Selecteer een Cliënt.
  3. Klik op: Cockpit.

Je opent nu de cockpit van de geselecteerde cliënt IB of cliënt Vpb.

Opbouw Fiscaal InSite

Nadat je Fiscaal InSite hebt opgestart en het fiscale jaar hebt ingesteld kun je de cliënten bekijken. Verder kun je in Fiscaal InSite de aangiften IB en Vpb collectief inplannen, zodat je de planning snel en eenvoudig kunt invullen.

Als je op Fiscaal klikt in het menu, kun je de cockpit van de Cliënt IB of Vpb openen.

Onder de sectie Cliënt IB of Cliënt Vpb zie je een lijst van de (eventueel gefilterde) cliënten. Je kunt de lijst sorteren op Zoeknaam, Naam of Woonplaats. Je kunt een cliënt selecteren door een cliëntregel aan te klikken, nu wordt de status van de aangifte van de geselecteerde cliënt getoond.

In het venster dat je opent kun je verschillende onderdelen starten.

Voorkeuren instellen

Als je bent ingelogd in Fiscaal InSite kun je voorkeuren instellen voor de taal en het belastingjaar.

Voorkeuren instellen:

1. Klik op: het pijltje achter de naam.
  2. Klik op: Mijn voorkeuren.

Tax_Mijn voorkeuren instellen (10)

3. Selecteer eventueel een Voorkeur site. Je stelt hier de taal in waarin je de site wilt openen. Je kunt, afhankelijk van je licentie, kiezen voor Nederlands, Vlaams, Engels en Frans.
    Als je een e-mail ontvangt met een link dan gaat de link ook naar deze site.
  4. Selecteer een waarde bij Belastingjaar.
  5. Klik op: Aanpassen.

Je kunt je voorkeuren ook instellen op de portalpagina van Fiscaal:

Tax_Fiscaal InSite menu fiscaal (10)

Meer informatie:

Process

Beheerder

Work area

Fiscaal