Fiscaal InSite inrichten

Voordat je met Fiscaal InSite kunt werken moet je het inrichten.

Inhoud

Hoofdsite instellen

Voordat je de aangiften kunt uitwerken in InSite moet je een koppeling maken naar de site.

Hoofdsite instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Selecteer de site bij InSite hoofdsite.

Starten Fiscaal InSite

Je kunt Fiscaal InSite starten via je browser of via de Profit.

Je kunt InSite direct starten in je browser. Als je de url als bladwijzer vastlegt kun je InSite meteen starten als je je browser opent. Je kunt nu al je taken vanaf één plaats starten (bv. het insturen van een dossieritem, het bekijken van signalen, het uitwerken van een aangifte, etc).

Starten via url:

1. Open je browser.
  2. Kopieer de url van je site in een nieuw tabblad.

De url van je site kun je vinden via Profit Algemeen / In & OutSite / Site. Open hier de eigenschappen van de site. Op het tabblad Publiceren kun je de url van de weblocatie kopiëren.

3. Maak een bookmark aan in je browser.
  4. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  5. Klik op: Fiscaal.

Hier kun je kiezen tussen Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en Omzetbelasting.

Daarna kun je verder inzoomen op een cliënt en bijvoorbeeld de aangifte openen.

Let op:

De aangifteschermen hebben een vaste lay-out en zijn niet te wijzigen zoals andere pagina's in InSite.

Fiscaal InSite starten via Profit

Je kunt Fiscaal InSite ook starten vanuit Profit. Als je bij cliënt IB en/of cliënt Vpb op de actie Cockpit klikt, open je automatisch de gekoppelde site. Als de cockpit niet direct start kun je de URL kopiëren zodat je de site kunt openen.

Fiscaal InSite starten via Profit:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB of Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb.
  2. Selecteer een Cliënt.
  3. Klik op: Cockpit.

Je opent nu de cockpit van de geselecteerde cliënt IB of cliënt Vpb.

Opbouw Fiscaal InSite

Nadat je Fiscaal InSite hebt opgestart en het fiscale jaar hebt ingesteld kun je de cliënten bekijken. Verder kun je in Fiscaal InSite de aangiften IB en Vpb collectief inplannen, zodat je de planning snel en eenvoudig kunt invullen.

Als je op Fiscaal klikt in het menu, kun je eerst kiezen tussen IB, Vpb en OB. Afhankelijk van je keuze kunt he vervolgens de cliënten beheren en de aangiften verwerken van de geselecteerde aangifte.

Onder IB beschik je vervolgens over verschillende weergaven die betrekking hebben op de cliënten IB en de aangiften IB. Klik je vervolgens op een cliënt IB dan kun je de gegevens van de cliënt aanpassen en de cockpit openen waar je de verschillende aangiften kunt uitwerken voor de geselecteerde cliënt.

Ditzelfde geldt voor de Vpb en de OB.

Voorkeuren instellen

Als je bent ingelogd in InSite kun je voorkeuren instellen voor de taal en het belastingjaar.

Voorkeuren instellen:

1. Klik op: het pijltje achter de naam.
  2. Klik op: Voorkeuren.

3. Onder Taal kunt je een voorkeur site instellen. Je selecteert hier de site van de taal waarin je de site wilt openen. Je kunt, afhankelijk van je licentie, kiezen voor Nederlands, Vlaams, Engels, Duits en Frans.
    Als je een e-mail ontvangt met een link dan gaat de link ook naar deze site.
  4. Selecteer een waarde bij Belastingjaar.

Je stelt hier het jaar in waarin je de aangiften uitwerkt. Dit is een persoonlijke instelling. Weergaven die gebaseerd zijn op jaargegevens tonen de gegevens van het jaar dat je hier selecteert. Wil je voor een cliënt in een ander belastingjaar werken dan kun je dat aanpassen in de cockpit van de cliënt.

5. Klik op: Aanpassen.

Meer informatie: