Gegevens aangifte Vpb opvragen

Je vraagt bij de cliënten en accountants hun gegevens op. Deze taak bevat twee verschillende type afhandelingen, namelijk het opvragen van gegevens bij cliënten en het opvragen van gegevens bij accountants. De twee taken staan volledig los van elkaar.

Inhoud

Gegevens opvragen in Profit

Gegevens aangifte opvragen:

1. Ga naar: Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb.
  2. Open de eigenschappen van de cliënt Vpb.
  3. Ga naar het tabblad: Voortgang.
  4. Open de eigenschappen van het belastingjaar.
  5. Ga naar het tabblad: Plannen.
  6. Vul bij Verzoek gegevens cliënt de datum in waarop je de cliënt gevraagd hebt om de gegevens op te sturen.
  7. Vul bij Verzoek gegevens accountant de datum in waarop je de accountant hebt gevraagd om de gegevens op te sturen.
  8.  Klik op: Opslaan en sluiten.

Gegevens opvragen in InSite

Gegevens aangifte opvragen via Fiscaal InSite:

1. Ga naar: Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb.
  2. Selecteer de cliënt.
  3. Klik op: Cockpit.
  4. Klik op: Voortgang (workflow).
  5. Vul bij Verzoek gegevens cliënt de datum in waarop je de cliënt gevraagd hebt om de gegevens op te sturen.
  6. Vul bij Verzoek gegevens accountant de datum in waarop je de accountant hebt gevraagd om de gegevens op te sturen.

Let op:

Als je de verschillende datums invult, bijvoorbeeld de datum waarop de gegevens zijn ontvangen, dan wordt deze datum automatisch vermeld bij de Eigenschappen van de cliënt op het tabblad Voortgang / Eigenschappen / Plannen.

7. Klik op: Aanpassen.

Via Communicatie kun je de contactgegevens van de cliënt/accountant op te roepen. Zo ben je zelf in staat contact op te nemen met de cliënt via het gewenste medium. De contactgegevens zijn in het web niet te wijzigen.

Als alle gegevens zijn ontvangen kun je de datum(s) invullen waarop de gegevens binnen zijn gekomen. De taak kan nu worden afgerond. Via welk medium de gegevens ontvangen zijn maakt voor de afhandeling van de workflow niet uit. Na het ontvangen van de gegevens kan er gecontroleerd worden of alle gegevens volledig zijn.

Direct naar

1. Aangifte Vpb uitwerken
  2. Aangifte Vpb plannen
  3. Gegevens aangifte Vpb opvragen
  4. Controleren volledigheid ontvangen gegevens Vpb
  5. Aangifte Vpb opstarten
  6. Aangifte Vpb verwerken
  7. Aangifte Vpb versturen aan cliënt
  8. Versturen aangifte Vpb aan Belastingdienst
  9. Cliënt Vpb beoordelen
  10. Simulatie Vpb