Rapporten met eigen opmaak door de jaarovergang Fiscaal

In dit onderwerp wordt toegelicht hoe je een rapport met eigen opmaak door de jaarovergang kunt halen. Als je de onderstaande stappen volgt is het niet nodig om ieder jaar opnieuw de standaardrapporten aan te passen naar je eigen smaak en wensen.

Als je een fiscale standaardrapportage aangepast hebt, bijvoorbeeld om je eigen huisstijl door te voeren, kun je je eigen rapporten door de jaarovergang halen.

Eigen opmaak in toevoegen in de standaardrapportage:

Stel je maakt een kopie van de Standaardrapportage 20xx IB variant binnenlands biljet (Profit) omdat je geen balken wilt bij de totalen.

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport.
  2. Selecteer het rapport Standaardrapportage 20xx IB variant binnenlands biljet (Profit).
  3. Klik op de actie: Kopiëren.
  4. Zet in de omschrijving bijvoorbeeld je eigen kantoornaam, zodat duidelijk is dat het om een eigen rapport gaat.
  5. Klik op: Voltooien.
  6. Klik op de balk van BOX 1: Inkomen uit werk en woning

7. Klik op het tabblad: Profit Fiscaal IB.
  8. Klik op: Stijl wijzigen.

9. Klik op: Wijzigen.

10. Klik op: Opmaak.

11. Klik op: Rand.
  12. Klik op het tabblad Randen op Geen.
  13. Klik op het tabblad Arcering: Zet de opvulling op Wit.
  14. Klik op: OK.
  15. Klik onder Opmaak bij de letterkleur op Automatisch (of zwart).
  16. Klik op: OK.
  17. Klik op: Toepassen.
  18. Herhaal dit voor alle stijlen die je aan wilt passen.
  19. Sla je rapport op.

Je hebt nu een rapport met je eigen opmaak!

Als je nu de aangiften voor een nieuw belastingjaar wilt gaan maken draai je de jaarovergang.

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Jaarovergang.
  2. Selecteer bij Jaarovergang: 20xx naar 20xx.
  3. Vink Rapporten en rapportensets aan.
  4. Klik op: Voltooien.

Je eigen rapport is nu door de jaarovergang gehaald. Het nieuwe rapport is echter wél geblokkeerd:

1. Open het nieuwe rapport.

Je krijgt nu de melding: er is een nieuwe versie van de velden beschikbaar, wilt u alle velden vernieuwen?

2. Klik op: Ja.
  3. Nu wordt het rapport bijgewerkt aan de hand van de Standaardrapportage 20xx IB variant Binnenlands biljet (Profit).

Als dit klaar is opent het rapport automatisch en zie je dat je nog steeds je eigen opmaak hebt:

Je kunt je eigen rapport dus eenvoudig naar het volgende belastingjaar overzetten. In het rapport met eigen opmaak hoef je alleen, als er nieuwe opmaak is toegevoegd in het Profit-rapport, de nieuwe opmaak bij te werken. Als er nieuwe opmaak wordt toegevoegd aan één van de standaardrapportages wordt hiervan een releasenote geschreven.

Direct naar

1. Jaarovergang Fiscaal
  2. Jaarovergang alle cliënten
  3. Jaarinstelling
  4. Jaarinstelling autoriseren
  5. Velden jaarovergang IB
  6. Velden jaarovergang Vpb
  7. Rapporten met eigen opmaak door de jaarovergang