thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Inkoopprijs

De inkoopprijs voeg je toe als basisprijs voor de items. Profit voegt de inkoopprijzen automatisch toe aan de basisprijslijst die standaard meegeleverd wordt. Je voegt de inkoopprijs toe via de wizard of via het boekingsprogramma.

De wizard voor het toevoegen van een prijs is overal hetzelfde, of je nu een inkoopprijs toevoegt, of een prijs toevoegt in een prijslijst of een prijsafspraak toevoegt op het niveau van een inkooprelatie.

Via het boekingsprogramma heb je een overzicht van de bestaande prijzen en kun je snel en eenvoudig bestaande prijzen wijzigen of nieuwe prijzen toevoegen.

Het is ook mogelijk inkoopprijzen per project toe te voegen via een voorcalculatie. De prijzen zijn dan dezelfde als de kostprijzen die je daarin toevoegt.

Inhoud

Inkoopprijs toevoegen

Bij het toevoegen van een inkoopprijs voor een item vul je het item, de eenheid, de valuta en de begindatum in voor de nieuwe inkoopprijs. Als je de prijs op deze manier toevoegt doorloop je alle velden voor de prijs in tegenstelling tot het toevoegen van prijzen via de boekingslay-out.

Je kunt zelf een prijs in vullen of een staffelprijs toevoegen. Je kunt ook instellen hoe Profit moet omgaan met kortingen.

Prijzen per inkooprelatie en project en actieprijzen kun je via de actie Nieuw in deze functie niet toevoegen. Wel via de actie Onderhouden of resp. via de eigenschappen van de inkooprelatie en het project of via de Actieprijs-functie.

Inkoopprijs toevoegen:

 1. Ga naar:  Ordermanagement / Inkoop / Prijs/Korting / Inkoopprijs.
 2. Klik op: Nieuw

 3. Volg verder de procedure bij Verkoopprijs toevoegen aan item
Inkoopprijs onderhouden

Je kunt inkoopprijzen ook onderhouden via een boekingslay-out. Je hebt dan het overzicht over (een selectie van) alle huidige inkoopprijzen en je kunt direct een nieuwe inkoopprijzen toevoegen. Je hebt hier de mogelijkheid om meerdere inkoopprijzen toe te voegen vanuit één scherm, de boekingslay-out.

Inkoopprijs onderhouden via boekingslay-out:

 1. Ga naar:  Ordermanagement / Inkoop / Prijs/Korting / Inkoopprijs.
 2. Klik op de actie: Onderhouden.

 3. Volg verder de procedure bij Verkoopprijs onderhouden.
Zie ook

Direct naar

 1. Prijzen (Inkoop)
 2. Inrichting
 3. Niveaustructuur
 4. Inkoopprijs per artikel raadplegen
 5. Inkoopprijs
 6. Prijslijst
 7. Actieprijs
 8. Prijsafspraak
 9. Staffelprijzen toevoegen
 10. Collectief wijzigen inkoopprijzen

Process

Prijs

Work area

Ordermanagement