Synchroniseren debiteurnummer met organisatie/persoon

Je kunt de nummering van de verkooprelaties/debiteuren synchroniseren (=gelijk trekken) met de nummering van de gekoppelde organisatie/persoon. Voordat je dit kunt doen, moet je in de eigenschappen van de omgeving eerst instellen dat je de nummering van de verkooprelaties/debiteuren gelijk wilt houden aan de nummering van de organisatie/persoon.

Let op:

Als je in de eigenschappen van de omgeving, tabblad Nummering, hebt aangegeven dat de nummering van de verkooprelaties conform organisatie/persoon moet zijn, dan heb je de beschikking over de actie Synchroniseren nummer debiteur met organisatie/persoon. Je hebt dan niet de beschikking over de actie 'Wijzigen debiteurnummer'. Deze actie is alleen beschikbaar als je een aparte nummering hanteert voor de verkooprelaties.

Synchroniseren debiteurnummer met organisatie/persoon:

 1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
 2. Klik op de actie: Synchroniseren nummer debiteur met organisatie/persoon. Profit synchroniseert bij deze actie altijd alle verkooprelaties.

  Profit waarschuwt dat je op het punt staat om de nummering van alle debiteuren gelijk te trekken met de nummers van de gekoppelde organisaties/personen.

 3. Klik op Ja bij de melding.

Profit synchroniseert de nummering van de verkooprelaties op basis van de nummering van de gekoppelde organisaties/personen.

Direct naar

 1. Verkooprelatie/debiteur
 2. Inrichting
 3. Verkooprelatie/debiteur toevoegen
 4. Verkooprelatie/debiteur raadplegen
 5. Stamkaart verkooprelatie raadplegen
 6. Verstrekkingswijze en contact per relatie instellen
 7. Verkooprelatie (tijdelijk) blokkeren
 8. Verkooprelatie/debiteurnummer synchroniseren met organisatie/persoon
 9. Verkooprelaties/debiteuren samenvoegen
 10. Btw afwijkend tarief inrichten
 11. Itemcode verkooprelatie