Itemcode verkooprelatie

Je kunt de itemcodes die de verkooprelatie gebruikt koppelen aan je eigen itemcodes. Bij het afdrukken van een offerte, order, pakbon of factuur kun je dan in plaats van je eigen itemcodes de itemcodes van de betreffende verkooprelatie afdrukken.

Verkooprelaties kunnen eisen dat je hun itemcodes gebruikt in plaats van je eigen itemcodes. Je voegt dan itemcodes voor de verkooprelatie toe. Hierbij vul je o.a. de itemcode en de itemomschrijving in die gehanteerd wordt door de betreffende verkooprelatie en koppelt deze aan je eigen itemcode.

De itemcodes die je voor een verkooprelatie hebt vastgelegd kun je gebruiken in het ordertraject. Je kunt in de orderrapporten de itemcodes en itemomschrijvingen van de verkooprelaties afdrukken in plaats van je eigen itemcodes en omschrijvingen.

Inhoud

Itemcode verkooprelatie toevoegen

Je legt in Profit per item standaard de itemcode vast die je intern gebruikt voor het bestellen en afleveren van je producten en diensten. Sommige verkooprelaties willen graag dat je op bv. de verkooporder, pakbon of factuur de artikelcode vermeldt die zijzelf gebruiken voor het artikel.

Je kunt de itemcodes van verkooprelaties op twee manieren toevoegen:

• via de menukeuze
  • via de eigenschappen van de verkooprelatie.

De normale itemcode en de itemcode verkooprelatie bestaan naast elkaar.

Behalve de itemcode van de verkooprelatie voor jouw artikel kun je o.a. ook diens voorkeur besteleenheid, barcode, voorkeur inkooprelatie en een specifieke opmerking vastleggen.

Je kunt de menukeuze(s) autoriseren.

Voor het toevoegen van itemcodes verkooprelatie is ook een import en UpdateConnector beschikbaar.

Itemcode verkooprelatie toevoegen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Itemcode verkooprelatie of
    • naar Projecten / Item / Itemcode verkooprelatie of
    • via de eigenschappen van de verkooprelatie, naar het tabblad Items of
    • via de eigenschappen van het artikel, naar het tabblad Verkooprelaties.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer de verkooprelatie als deze nog niet gevuld is.
  4. Vul bij Itemcode verkooprelatie de itemcode van de verkooprelatie in.
  5. Wijzig eventueel de omschrijving.
  6. Klik op: Volgende
  7. Selecteer eventueel een afwijkende waarde in bij Besteleenheid. Dit is de verkoopeenheid die in bijvoorbeeld een verkooporder wordt overgenomen.

Hiervoor moet wel minimaal een andere besteleenheid via Eenheden per item in de artikeleigenschappen toegevoegd zijn.

8. Vul eventueel een waarde in bij Voorkeur inkooprelatie.

Deze gaan vóór de instellingen in de eigenschappen van het artikel bij het genereren van een bestelvoorstel. Hierdoor zorg je ervoor dat dit artikel besteld wordt bij de inkooprelatie die deze verkooprelatie wil. Je kunt hier alleen inkooprelaties selecteren die al bij het artikel zijn toegevoegd.

9. Klik op: Voltooien

Itemcode verkooprelatie toevoegen in eigenschappen verkooprelatie:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Items.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer Artikel bij Type item.
  6. Selecteer de Itemcode.
  7. Vul de Itemcode verkooprelatie in.
Itemcode verkooprelatie in verkooporder

De normale itemcode en de itemcode verkooprelatie bestaan naast elkaar. Zodra je de normale itemcode invult in de regel, vult Profit de itemcode van de verkooprelatie ook in.

Je gebruikt dit bijvoorbeeld als de verkooprelatie altijd zijn eigen itemcodes wil zien in bijvoorbeeld de offerte, verkooporder, etc. Ook kun je snel controleren of je de juiste itemcode hebt geselecteerd.

Hiervoor moet je het veld Itemcode verkooprelatie toevoegen in de boekingslay-out naast de gewone itemcode.

Verkooporder toevoegen aan de hand van itemcodes verkooprelatie:

1. Voeg een order toe.
  2. Vul in de regel de Itemcode in.

Profit vult automatisch het veld Itemcode verkooprelatie.

3. Voltooi de order.
Zie ook

Direct naar

1. Verkooprelatie/debiteur
  2. Inrichting
  3. Verkooprelatie/debiteur toevoegen
  4. Verkooprelatie/debiteur raadplegen
  5. Stamkaart verkooprelatie raadplegen
  6. Verstrekkingswijze en contact per relatie instellen
  7. Verkooprelatie (tijdelijk) blokkeren
  8. Verkooprelatie/debiteurnummer synchroniseren met organisatie/persoon
  9. Verkooprelaties/debiteuren samenvoegen
  10. Btw afwijkend tarief inrichten
  11. Itemcode verkooprelatie