Hoe kan ik een nieuwe testomgeving aanvragen?

Je kunt je live-omgeving kopiëren als testomgeving, of je kunt een testomgeving kopiëren als testomgeving.

Je maakt een testomgeving via onderstaande stappen:

1. Open de omgeving waarvan je een testomgeving wilt maken.
  2. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Aanvragen omgeving.
  3. Klik op de actie: Nieuwe aanvraag. Als deze actie niet zichtbaar is, moet je deze nog autoriseren.
  4. Gebruik bij voorkeur actie 01. Omgeving kopiëren als nieuwe testomgeving.

Met deze actie maak je een nieuwe testomgeving aan op basis van de back-up van afgelopen nacht. Voor testwerkzaamheden worden bijlagen bij dossieritems van de laatste 7 dagen opgenomen in de nieuwe omgeving, oudere bijlagen niet.

Je kunt ook actie 12. Omgeving nu kopiëren als testomgeving zonder dossierbijlagen gebruiken. Deze keuze is met name bedoeld om een aanpassing snel te kunnen testen. Deze keuze kan van invloed zijn op de performance van je omgeving, omdat de actie direct wordt uitgevoerd. Je krijgt een testomgeving zonder bijlagen bij dossieritems. Deze keuze is alleen beschikbaar om een productie-omgeving te kopiëren naar een testomgeving. Deze actie is niet aanwezig in een testomgeving.

Let op:

Als je een nieuwe testomgeving aanmaakt, is dit altijd een omgeving zonder dossierbijlagen. Wil je een omgeving mét dossierbijlagen? Kies dan voor optie 04. Omgeving kopiëren als nieuwe productie-omgeving met dossierbijlagen. Gebruikt de nieuwe productie-omgeving als testomgeving. De nieuwe omgeving is beschikbaar via de normale productie-tegel. Hierbij krijg je géén nieuwe InSite-URL. Wil je hierbij ook een test InSite? Vraag een extra InSite-URL aan.

5. Vul de letters van de nieuwe omgeving en de naam in (zie afbeelding).

6. De nieuwe testomgeving krijgt een omgevingsnaam die begint met de letter T, bijvoorbeeld T12345AB en deze benader je via een aparte tegel. Bij een testomgeving krijg je standaard een test InSite: https://12345.insitetest.afas.online.

Let op:

Zie je geen test-tegel? Dan ben je niet ingelogd met het juiste e-mailadres of je hebt niet de juiste rechten. Doorloop deze controles.

Meer informatie over dit onderwerp vind je in de volgende artikelen

Process

Omgeving

Work area

Techniek Algemeen