Hoe kan ik een nieuwe testomgeving aanvragen?

Je kunt je live-omgeving kopiëren als testomgeving, of je kunt een testomgeving kopiëren als testomgeving.

Je maakt een testomgeving via onderstaande stappen:

1. Open de omgeving waarvan je een testomgeving wilt maken.
  2. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Kopiëren.
  3. Klik op de actie: Nieuwe aanvraag (als de actie niet zichtbaar is, moet je deze nog autoriseren).
  4. Gebruik hiervoor bij voorkeur de keuze 01. Omgeving kopiëren als nieuwe testomgeving.

Met deze actie maak je nieuwe testomgeving aan op basis van de backup van afgelopen nacht. Je krijgt een testomgeving zonder bijlagen bij dossieritems.

Je kunt ook 12. Omgeving nu kopiëren als testomgeving zonder dossierbijlagen gebruiken. Deze keuze is met name bedoeld om een aanpassing snel te kunnen testen. Deze keuze kan van invloed zijn op de performance van de te kopiëren bronomgeving. Je krijgt een testomgeving zonder bijlagen bij dossieritems. Deze keuze is alleen beschikbaar om een productie-omgeving te kopiëren naar een testomgeving.

5. Vul de letters van de nieuwe omgeving en de naam in (zie afbeelding).

6. De nieuwe testomgeving krijgt een omgevingsnaam die begint met de letter T, bijvoorbeeld T12345AB en deze benader je via een aparte tegel. Bij een testomgeving krijg je standaard een test InSite: https://12345.insitetest.afas.online.

Let op:

Zie je geen test-tegel? Dan ben je niet ingelogd met het juiste e-mailadres of je hebt niet de juiste rechten. Doorloop deze controles.

Meer informatie over dit onderwerp vind je in de volgende artikelen

Process

Omgeving

Work area

Techniek Algemeen