thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Hoe maak ik een nieuwe testomgeving voor InSite aan?

Testomgeving aanvragen

Een testomgeving voor InSite gaat altijd samen met een Profit-omgeving. Je kan geen InSite hebben zonder Profit-omgeving. Als je een nieuwe testomgeving voor InSite wilt hebben, vraag je dus een nieuwe testomgeving aan. Je krijgt daarbij standaard een test-InSite.

Hoe je een testomgeving aanvraagt lees je in het artikel Hoe kan ik een nieuwe testomgeving aanvragen?

InSite publiceren

Zodra de testomgeving beschikbaar is, publiceer je de test-InSite. Hoe je dit doet lees je in het artikel InSite publiceren/koppelen onder het kopje 'Site publiceren'.

Als de site klaar is met publiceren kan je de test-InSite benaderen door de test-URL (bv: 12345.insitetest.afas.online) in te typen in je browser. Hou er rekening mee dat het publiceren van de site enige tijd in beslag kan nemen.

Aandachtspunten

 • Verouderde testomgeving

  Als je al een testomgeving (Profit) hebt, maar deze is al van een tijd geleden, dan is je data verouderd. Als je met data wilt werken die up-to-date is, moet je een nieuwe testomgeving aanmaken. In het artikel Hoe kan ik onze test InSite actualiseren/ updaten naar een recente versie lees je hoe je dit doet.

  Let op:

  Verwijder nooit zomaar een testomgeving. Check eerst bij collega's of de testomgeving nog wordt gebruikt.

 • InSite-tegel AFAS Online Portal

  Je kunt geen tweede InSite-tegel toevoegen op de AFAS Online Portal. Als op de AFAS Online Portal al een tegel is toegevoegd, is het niet mogelijk om hier een tweede tegel aan toe te voegen. Sla de test-URL op in je favorieten of voeg deze toe als bladwijzer.

  Vanaf Profit 21 kun je wel extra tegels toevoegen op de AFAS Online Portal.

  Meer informatie hierover lees je in het artikel Hoe krijg ik de InSite-tegel zichtbaar op de AFAS Online Portal.

Meer informatie over dit onderwerp vind je in de volgende artikelen

Process

Beheerder

Work area

InSite/OutSite Algemeen