Waarom wordt mijn afdrukopdracht niet geprint?

Let op:

Start nadat je de instellingen op je computer of printer gewijzigd een nieuwe Profit-sessie. Dat doe je door geforceerd uit te loggen (met CTRL + F1 of via het Citrix Connection Center) en Profit weer te starten.

1. Verbinding verbroken

Mogelijk is de connectie met je printer onderbroken geweest. Start een nieuwe Profit-sessie (zie de uitleg in de Let op hierboven).

2. Je printopdracht staat nog in de wachtrij van Profit

Bij bepaalde opties wordt een printopdracht in de wachtrij van Profit gezet. Je moet de opdracht dan via de wachtrij afhandelen om te kunnen printen.

Bijvoorbeeld:

• Print je facturen vanuit Ordermanagement? Dan kan het zijn dat je de taak nog in de wachtrij moet afhandelen om de printopdracht naar de printer te sturen. Ga naar Ordermanagement / Beheer / Wachtrij, selecteer de printer opdracht(en) en klik bovenaan de weergave op Afhandelen.
  • Print je facturen vanuit HRM? Dan kan het zijn dat je de taak nog in de wachtrij moet afhandelen om de printopdracht naar de printer te sturen. Ga naar HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit. Klik op Meer acties / Wachtrij. Selecteer de printer opdracht(en) en klik bovenaan de weergave op Afhandelen.

Meer informatie:

3. Controleer je printerdriver

Zie het artikel Printen en printers voor meer informatie over printerdrivers.

4. Print je naar een netwerkprinter?

Werkt het printen naar een lokale printer (een printer die rechtstreeks op je eigen computer is aangesloten, of een PDF-printer op je eigen computer) wel? Voeg je netwerkprinter toe als lokale printer (door te verwijzen naar het IP en de poort).

Meer uitleg vind je online, bijvoorbeeld:

5. SNMP communicatie

Controleer of er SNMP-communicatie wordt gebruikt, dat is een IP-poort instelling. Controleer of de SNMP-communicatie geblokkeerd wordt door de firewall van je netwerk of computer, of schakel de SNMP-communicatie uit.

Meer uitleg vind je online, bijvoorbeeld:

6. Schakel de 'bidirectionele communicatie' van je printer uit

Deze functie is er om na het afdrukken vanuit de printer een signaal naar de desbetreffende computer door te sturen dat de printeropdracht is voltooid. Een leuke optie, maar vaak niet onmisbaar. Wel zorgt de bidirectionele communicatie er voor dat er extra onnodige communicatie ontstaat tussen de computer en printer waardoor deze offline kan gaan als dit te vaak gebeurd. Je kan de bidirectionele communicatie uitstellen op je computer, bij de instellingen van je printerdriver, op tabblad Poorten/Ports.

Meer uitleg vind je online, bijvoorbeeld: