Profit loopt vast of geeft een zwart scherm. Hoe kan ik Profit afsluiten?

Als Profit vastloopt kan dit verschillende oorzaken hebben. Je kan dit herkennen door op de Escape-toets te drukken.

• Reageert Profit nog steeds niet? Lees dan verder onder het kopje: Sluit Profit geforceerd af.
  • Reageert Profit hierna weer? Lees dan verder onder het kopje: Het venster dat je hebt geopend is 'buiten beeld' gevallen.

Sluit Profit geforceerd af

Je sluit Profit geforceerd af via de toetsencombinatie CTRL + F1. Kies vervolgens voor Afmelden of Sign out. Nadat Profit is afgesloten, open je Profit opnieuw. Je wordt nu aangemeld op een andere server, waardoor je weer zonder problemen verder kunt werken.

Kan je niet uitloggen via de toetsencombinatie? Log dan uit via onderstaande stappen:

1. Open de verborgen pictogrammen via het dakje in je taakbalk.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Citrix Receiver.
  3. Klik op Connection Center.

4. Klik op het XENAPP mapje en daarna op Log Off.

Werk je op een Apple Mac?

Lees in dit artikel hoe je Profit geforceerd afsluit.

Werk je in de webversie van Profit?

Dan log je uit door bovenin naar het icoontje met de drie puntjes te gaan en te kiezen voor Log Off (zie afbeelding).

Het venster dat je hebt geopend is 'buiten beeld' gevallen

Je lost het probleem op door het venster weer in beeld te slepen. Gebruik hiervoor de volgende toetsencombinatie:

1. Druk op je toetsenbord op ALT en druk één keer op de spatiebalk.
  2. Druk vervolgens één keer op de M-toets.
  3. Hierna druk je met de pijltjestoets naar links of naar rechts om het venster te verplaatsen. Als je nu je muis beweegt zie je dat het venster meebeweegt. Sleep op deze manier het venster weer in beeld.

Lukt het niet om het venster op deze manier in beeld te slepen? Probeer het venster trapsgewijs te rangschikken via het menu Venster helemaal boven in Profit.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Functievensters gebruiken.

Andere oorzaak: de instellingen van de beeldschermen staan niet op dezelfde grootte

De grootte van de tekst moet voor beide beeldschermen op hetzelfde percentage staan.

1. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.
  2. Onder het onderdeel Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan (zie onderstaande afbeelding).
    Zorg ervoor dat dit percentage voor beide beeldschermen gelijk is.

Process

Inloggen Citrix Receiver