Profit loopt vast of geeft een zwart scherm. Hoe kan ik Profit afsluiten?

Als Profit vastloopt kan dit verschillende oorzaken hebben.

• Profit is echt vastgelopen: test dit door de Escape-toets te gebruiken.
  • Je muis klikt op de verkeerde plek in Profit.

Sluit Profit geforceerd af

Je sluit Profit geforceerd af via de toetsencombinatie CTRL + F1. Kies vervolgens voor Afmelden of Sign out. Nadat Profit is afgesloten, open je Profit opnieuw. Je wordt nu aangemeld op een andere server, waardoor je weer zonder problemen verder kunt werken.

Kan je niet uitloggen via de toetsencombinatie? Log dan uit via onderstaande stappen:

1. Open de verborgen pictogrammen via het dakje in je taakbalk.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Citrix Workspace.

3. Klik op Connection Center.
  4. Klik op het XENAPP mapje en daarna op Log Off of Afmelden.

Heb je geen toegang tot het Citrix Connection Center en heeft CTRL + F1 niet het juiste effect? Wissel naar de webversie en lees hieronder hoe je Profit afsluit.

Werk je in de webversie van Profit?

Dan log je uit door bovenin naar het icoontje met de drie puntjes te gaan en te kiezen voor Log Off of Afmelden (zie afbeelding).

Werk je op een Apple Mac?

Lees in dit artikel hoe je Profit geforceerd afsluit.

Je muis klikt op de verkeerde plek in Profit

Je muis klikt niet op de juiste plek in Profit, waardoor het lijkt alsof Profit niet reageert. Dit heeft met de DPI Settings te maken.

In het artikel Muis klikt niet juist/ op de verkeerde plek in Profit. Hoe kan dit? lees je hoe je dit probleem kan oplossen.

Citrix zoekt naar niet-bestaande printerinstellingen

Citrix probeert oude printerinstellingen te zoeken, hierdoor kan Profit ( je doel) soms trager werken.

Oplossing: Verwijder de printerinstellingen volgens het artikel van Citrix samen met je systeembeheerder.

Andere oorzaak: de instellingen van de beeldschermen staan niet op dezelfde grootte

De grootte van de tekst moet voor beide beeldschermen op hetzelfde percentage staan.

1. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.
  2. Onder het onderdeel Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan (zie onderstaande afbeelding).
    Zorg ervoor dat dit percentage voor beide beeldschermen gelijk is.