Webversie in plaats van Citrix Receiver

AFAS beveelt Citrix Receiver aan voor het werken met Profit Windows. Als je Citrix Receiver niet wilt of kunt installeren, kun je Profit Windows in een browser draaien met de keuze Gebruik webversie. Gebruik een door AFAS ondersteunde browser.

Verschillen tussen Citrix Receiver en de webversie:

• Met de webversie kun je meerdere sessies van Profit Windows openen, zie de uitleg hieronder.
  • Het opslaan en uploaden van bestanden werkt anders, zie de uitleg hieronder.
  • Je kunt niet printen in de webversie. Zie de workarounds hiervoor.
  • Je kunt iets kopiëren (buiten AFAS) en dit plakken in Citrix Receiver. In de webversie is dit niet mogelijk.

Het PCC kan zowel in de webversie als in Citrix Receiver gebruikt worden.

Webversie starten:

Bij het starten van Profit Windows via de AFAS Online portal kies je onderaan Gebruik webversie.

Voorkeur instellen voor webversie of Citrix Workspace/ Receiver:

1. De AFAS Online Portal onthoudt je keuze voor webversie of Citrix Workspace/ Receiver. Als je de webversie gebruikt hebt en je wilt naar Citrix of omgekeerd, dan moet je eerst een instelling verwijderen.
  2. Open de AFAS Online portal.
  3. Klik op Instellingen / Voorkeuren.
  4. Klik op Verwijder voorkeursinstelling voor Citrix Receiver.
  5. Start Profit Windows.

Meerdere sessies gebruiken:

Je kunt onder voorwaarden meerdere sessies van Profit Windows gebruiken. De volgende mogelijkheden worden ondersteund.

Productie-, test- en acceptomgeving van één deelnemernummer

Een omgeving openen met twee gebruikers op dezelfde computer

Verschillende omgevingen openen op dezelfde computer

Bestand vanuit Profit lokaal opslaan of uploaden naar Profit.

1. Gebruik de actie om het bestand extern op te slaan.
  2. Sla het bestand op op de T-schijf. Dit is een tijdelijke schijf, deze toont alleen bestanden die je tijdens je huidige sessie opslaat.

3. Klik bovenaan op de knop. De knoppenbalk verschijnt, klik de download-knop. Hierna kun je het bestand lokaal opslaan.

Zie ook:

Direct naar

1. Inloggen op AFAS Online
  2. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
  3. Inloggen via twee-factor-auhenticatie
  4. Telefoon vergeten bij twee-factorauthenticatie
  5. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Receiver
  6. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon
  7. Inloggen via Single sign-on
  8. Aandachtspunten voor Windows-gebruikers
  9. Aandachtspunten voor Mac-gebruikers

Process

Inloggen Autorisatie