Hoe geef ik gebruikers toegang tot een aangevraagde testomgeving?

Als je een testomgeving hebt aangevraagd, hebben standaard alle actieve gebruikers uit die omgeving toegang tot de nieuwe testomgeving.

Let op:

Werk je met een oude template? Dan heb je op het tabblad Autorisatie het vinkveld Toegang testomgeving. Dit vinkveld heeft geen functie en zorgt er dus niet voor dat de gebruikers waarbij dit veld staat aangevinkt, toegang hebben tot de testomgeving. Alle actieve gebruikers hebben standaard toegang tot een aangevraagde testomgeving.

Testomgeving verbergen voor gebruikers

Je maakt de testomgeving onzichtbaar voor gebruikers door de gebruikers te blokkeren. Vink hiervoor het veld Geblokkeerd aan in de eigenschappen van de gebruiker.

Testomgeving zichtbaar maken voor gebruikers

Als je de testomgeving beschikbaar wilt stellen voor gebruikers, controleer je eerst of de gebruiker al bestaat.

Bestaat de gebruiker nog niet?

Voeg dan een systeemgebruiker toe en zet de gebruiker om naar een gewone gebruiker. De nieuwe gebruikersnaam moet 1-op-1 overeenkomen met de bestaande gebruikersnaam. Is de bestaande gebruikersnaam bijvoorbeeld 12345.MARTINZ, dan moet de nieuwe naam ook 12345.MARTINZ zijn.

Bestaat de gebruiker al?

Controleer in de eigenschappen van de gebruiker of de gebruiker niet geblokkeerd is en controleer op het tabblad Applicaties of de gebruiker rechten heeft op Profit Windows. Deze rechten zijn nodig om de gebruiker toegang te geven tot de omgeving. Controleer als laatste op het tabblad Algemeen het veld E-mail. Dit is het e-mailadres waarbij de gebruiker moet inloggen. Dit veld moet gevuld zijn.

Meer informatie over dit onderwerp vind je in de volgende artikelen