Payroll Cloud Boekingsmatrix

Als je de pagina's op OutSite hebt gezet, heb je de beschikking tot de snelinvoer loonmutatie, ofwel de boekingsmatrix waarin de klant alle loonmutaties zelf kan invoeren. Hiervoor voeg je eerst de gewenste looncomponenten aan de boekingsmatrix toe.

Boekingsmatrix

  1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de eigenschappen van de cao.
  3. Ga naar het tabblad: Definitie snelinvoer.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Vink Direct OutSite-profiel aanmaken aan als Profit direct een profiel moet aanmaken. Vul de overige velden in.

    Bij Medewerker selectie kan je aangeven of de snelinvoer voor een bepaalde groep of alle medewerkers geldt. Standaard worden de selecties Vastloners, Uurloners en Alle medewerkers uitgeleverd.

    Je kan hier zelf selecties aan toevoegen gebaseerd op Snelinvoer OutSite.

  7. Klik op: Voltooien.
  8. Open de eigenschappen van de snelinvoer.

    Je ziet de volgende tabbladen:

    • Kolom snelinvoer

      Op dit tabblad voeg je de looncomponenten toe.

    • Gebruik in profiel

      Dit tabblad toont welke profielen van de snelinvoer gebruik maken. Om een snelinvoer aan een profiel te koppelen, ga je naar de eigenschappen van het profiel.

  9. Ga naar het tabblad: Kolom snelinvoer.
  10. Klik op: Nieuw.

    Selecteer de looncomponent en de parameter die je in de boekingsmatrix wilt hebben.21

    De Omschrijving kolomkop staat in de boekingsmatrix bovenaan. De Omschrijving loonstrook, toont de omschrijving op de loonstrook.

    Let er op dat je deze omschrijvingen niet te lang maakt.

  11. De velden onder Vaste waarde verbijzondering bij boeken, geef je op als de looncomponent vaste waarden moet krijgen bij onderstaande velden.

  12. Vink Verplicht regelboeken op parameter aan als je meerdere regels per medewerker per periode wilt boeken. De boekingsmatrix telt de regels bij elkaar op.

    Door dit aan te vinken heb je de mogelijkheid om per regel te specificeren op onderstaande velden:

  13. Klik op: Voltooien.

Boekingsmatrix per werkgever

De boekingsmatrix maak je per cao aan. Toch kan het voorkomen dat je per werkgever een aparte boekingsmatrix wil. In dit geval zal je de bestaande autorisatierollen moeten kopiƫren, zodat je per werkgever eigen autorisatierollen heb. Deze koppel je aan de organisatie van de werkgever. Tevens maak je per cao een eigen boekingsmatrix per werkgever aan. Je vinkt Direct OutSite-profiel aanmaken aan, zodat hier een profiel voor komt. De pagina's die bij dit profiel ontstaan koppel je aan de autorisatierollen die je voor de werkgever hebt gemaakt.

Snelinvoer met en zonder periode selectie

Voor de snelinvoer van de loonmutaties beschik je over een variant Snelinvoer zonder periode selectie en een variant Selinvoer met periode selectie. Deze zijn allebei gebaseerd op het sjabloon – Snelinvoer loonmutatie.

Dit sjabloon kan op twee manieren bereikt worden. Vanuit de periode profielkeuze of profielkeuze. Dus het gaat erom hoe je in het snelinvoer sjabloon komt.

Snelinvoer zonder periode selectie

Als de snelinvoer wordt gestart vanuit de periode-profielkeuze, dan tonen we de actieknoppen ‘Opslaan’ en ‘Aanmaken’.

  • Opslaan: hiemee kan de gebruiker loonmutaties in de betreffende periode opslaan. Bij het opslaan worden de mutaties tijdelijk opgeslagen, maar nog niet ingestuurd.
  • Aanmaken: hiermee kan de gebruiker loonmutaties van de periode insturen. Bij het insturen van de loonmutaties gaat de volledige set aan loonmutaties richting de beoordelaar (als die er is).

Snelinvoer met periode selectie

Als de snelinvoer wordt gestart vanuit de profielkeuze, dan tonen we de actieknoppen ‘Aanmaken’, ‘Vorige periode’ en ‘Volgende periode’.

  • Aanmaken: hiermee kan de gebruiker loonmutaties van de periode insturen. Bij het insturen van de loonmutaties gaat de volledige set aan loonmutaties richting de beoordelaar (als die er is).
  • Vorige periode: hiermee kan de gebruiker naar de snelinvoer van de voorgaande periode. Als de gebruiker loonmutaties heeft ingevoerd in de getoonde periode, dan vraagt de software of deze ingestuurd moeten worden.
  • Volgende periode: hiermee kan de gebruiker naar de snelinvoer van de volgende periode. Als de gebruiker loonmutaties heeft ingevoerd in de getoonde periode, dan vraagt de software of deze ingestuurd moeten worden.

Direct naar

  1. Payroll Cloud inrichten
  2. Payroll Cloud activeren
  3. Payroll Cloud autoriseren
  4. Payroll Cloud werkgever
  5. Accountancy verantwoordelijkheden
  6. Payroll Cloud Workflows
  7. Payroll Cloud Profielen
  8. Payroll Cloud In & OutSite
  9. Payroll Cloud Boekingsmatrix
  10. Payroll Cloud Geplande taak
  11. Payroll Cloud Verlof en verzuim
  12. Payroll Cloud Signalen