Selectie

Met selecties kun je in Profit standaardfilters gebruiken.

Beschrijving

Een selectie bevat een door jou te bepalen standaardfilter dat op verschillende plaatsen in Profit gebruikt kan worden.

Voorbeeld:

Je voert elke maand een reclamecampagne uit ten aanzien van organisaties in Amsterdam die hebben aangegeven dat ze via e-mail benaderd mogen worden.

Je legt eenmalig de selectie Amsterdam vast. Deze bevat een filter met 'woonplaats = amsterdam' en 'voorkeursmedium = e-mail'.

Bij elke nieuwe maandelijkse reclamecampagne koppel je de selectie Amsterdam. Bij het uitvoeren van de campagne worden de organisaties benaderd die op dat moment deel uitmaken van de selectie.

De selecties kunnen gebaseerd zijn op:

Deze selecties (filters) kunnen gebruikt worden bij de volgende onderdelen:

Als een bepaalde keuze niet beschikbaar is, valt deze buiten je licentie.

Filteren op vrije inrichting

Je kunt filteren op vrije bestanden en vrije contactbestanden.

Het filteren in de selectie Contacten is uitgebreid. Als je bij organisaties een vrij contactbestand hebt ingericht, kun je filteren op de waarden die je per organisatie hebt vastgelegd in het vrije contactbestand. Het zoekresultaat zal niet alleen organisaties, maar ook de contacten van die organisaties bevatten.

Toevoegen selectie

Je voegt een selectie toe voor algemeen gebruik.

Toevoegen selectie:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Selectie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Geef aan waarop de selectie gebaseerd moet zijn.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer de weergave waarmee je de selectie wilt maken.

Als je wilt filteren op velden die niet standaard in de weergave staan, moet je een nieuwe weergave toevoegen. Vervolgens plaats je velden in de nieuwe weergave. Het is niet mogelijk om de weergave achteraf te wijzigen, dit is alleen mogelijk tijdens het toevoegen van een selectie.

Als je een weergave toevoegt, kun je ook filteren op vrije bestanden en vrije contactbestanden.

6. Klik op: Volgende.
  7. Vul een omschrijving in voor de selectie.
  8. Klik op de actie Bewerken bij het veld Filter en maak het filter.

9.  Klik op Opslaan.
  10. Je ziet in het scherm het (huidige!) resultaat van het filter. Controleer het resultaat en pas het filter eventueel aan.

11. Klik op: Voltooien.