Uitwerken van de voorlopige aangifte IB

Bij het uitwerken van de voorlopige aangifte worden stamgegevens die al bekend zijn overgehaald. Je kunt voor een cliƫnt meerdere voorlopige aangiften per jaar toevoegen, maar niet twee keer op dezelfde dag.

Let op!

Het is niet mogelijk om voor het M-biljet de Voorlopige Aangifte op te sturen naar de Belastingdienst. Dit komt omdat de Belastingdienst dit nog niet mogelijk heeft gemaakt, er ontbreken velden. Het invullen van de voorlopige aangifte kan alleen voor P-, O- en C-biljetten.

Voorlopige aangifte IB uitwerken:

1. Open Fiscaal InSite
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: IB.
  5. Selecteer het jaar.
  6. Klik op: VA 20XX.
  7. Vul de gegevens in die je naar de Belastingdienst moet sturen:
  8. Zet, na het invullen van een onderdeel, het veld Akkoord op Ja.
  9. Klik op: Opslaan.
  10. Als de voorlopige aangifte klaar is en verzonden kan worden ga je naar het tabblad Status en voortgang.
  11. Vink Aangifte gereed voor verzending aan.

12. Klik op: Sluiten.

Bij het afsluiten van de aangifte wordt de systeemdatum ingevuld bij Aangifte gecontroleerd en akkoord.

Je kunt de voorlopige aangifte nu afdrukken. Na het toevoegen van het elektronisch bericht en het Verzenden/ontvangen wordt de voorlopige aanslag naar de Belastingdienst verstuurd.

Meer informatie:

Let op:

Onderstaande artikelen hebben betrekking op de aangifte IB 2023. Zie voor de actuele cijfers en tarieven betreffende VA IB 2024 de site van de Belastingdienst.