Rekenregel 10002: SV dagen

Deze rekenregel bepaalt het aantal SV dagen in een periode. De volgende looncomponent gebruikt de rekenregel:

  • SV Dagen (100.000.118)

    Attention:

    Chaque composant salarial est accompagné d'une note explicative sur le fonctionnement du composant salarial. Consultez-les toujours sur l'onglet Explication dans les propriétés du composant salarial dans la CCT. Si vous ne disposez pas du composant salarial, activez-le d’abord.

Contenu

Parameters

De volgende parameters zijn beschikbaar:

  1. Loon dagen
  2. Correctie dagen
  3. Maximeren op werkdagen
  4. Aftoppen
  5. Activeren in CAO
  6. Niet maximeren
Berekening

De volgende stappen worden verwerkt in de berekening:

  1. De rekenregel bepaalt hoeveel SV-dagen er maximaal in de betreffende periode zitten. Dit is gelijk aan het aantal Werkdagen (maandag t/m vrijdag) in de betreffende periode (rekeninghoudend met in- of uitdiensttreding).

    Als de parameter Maximeren op werkdagen de waarde Non heeft, rekent de rekenregel met maximaal 5 SV-dagen per week, zonder rekening te houden met het aantal werkdagen.

    Voorbeeld:

    Een medewerker met een rooster ma, di, do, vr, za krijgt in januari 2012 22 SV-dagen als u de parameter Maximeren op werkdagen op Oui zet, dit is namelijk het aantal maandagen - vrijdagen in januari. Als u deze parameter op Non zet, krijgt deze medewerker in deze periode 23 SV-dagen.

    Als de parameter Aftoppen op Oui staat, maximeert de rekenregel het cumulatieve aantal SV-dagen op het aantal werkbare dagen per jaar. Als u de parameter op Non zet, maximeert de rekenregel niet op jaarbasis en ligt het aantal SV-dagen dus hoger(zeevaart, ambtenaar).

  2. Als u het veld 5 SV Dagen in het rooster van de medewerker aanvinkt, is het resultaat gelijk aan:
    (Resultaat stap 1 -/- Aantal gewerkte dagen volgens rooster (rekening met in- uitdiensttreding) + Loon dagen.
  3. Het aantal loondagen of het resultaat van stap 2 rond de rekenregel naar boven af op gehele dagen.
  4. Het resultaat van de rekenregels is maximaal het aantal van stap 1.

Aantal SV-dagen

Het aantal SV-dagen is het aantal Loondagen, gemaximeerd op het aantal maandagen - vrijdagen in de periode, tenzij de parameter Maximeren op werkdagen op Non staat. In dat geval wordt het aantal SV-dagen gemaximeerd op 5 dagen per week, ongeacht de weekdag waarop wordt gewerkt, tenzij de parameter Niet maximeren op Oui staat. Dan worden de SV-dagen helemaal niet meer gemaximeerd. Bovendien is het cumulatief aantal SV-dagen gemaximeerd op het aantal maandagen - vrijdagen in het jaar tenzij de parameter Aftoppen op Non staat. In dat geval wordt het cumulatief aantal SV Dagen niet gemaximeerd.

Voorbeeld:

De medewerker is uit dienst per 03-09-2011.

De periode begint op 10-08-2011. Vanaf deze datum tot 03-09-2011 zijn 17 werkdagen beschikbaar. De looncomponent maximeert u niet en topt u niet af. Als u 2x 9 dagen boekt (18 SV-dagen) berekent Profit 18 Loondagen en 17 SV-dagen.

Als u de parameter Niet maximeren op Oui zet, berekent Profit 18 SV-dagen.

Voir aussi :