Contract toevoegen

Je voegt een contract toe met looptijdgegevens en bij een verzekering ook het polisnummer, het verzekerde bedrag en het premiebedrag.

Als je een Einddatum en Opzegtermijn bij een contract(regel) invult, berekent Profit voor jou de Opzegdatum. Je kunt in de weergave snel zien welke contracten aan de beurt zijn voor opzegging of verlenging.

Je kunt contracten importeren met Financieel / Beheer / Import activa en contract / Contract.

Contract toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Contractbeheer / Contract.
  2. Klik op: Nieuw.

Profit vult het contractnummer in op basis van de instellingen van de teller voor contracten, dit nummer gebruik je als interne referentie. Het contractnummer van dit contract kun je achteraf niet meer wijzigen.

3. Vul de omschrijving in.
  4. Vul een waarde in bij Referentie inkooprelatie, de referentie van de leverancier, bijvoorbeeld een polisnummer.
  5. Selecteer de inkooprelatie/crediteur (leverancier) van het contract, bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij of leasemaatschappij. Voeg de crediteur toe als deze nog niet in Profit bestaat.
  6. Selecteer de contactpersoon van de inkooprelatie/crediteur. Je kunt een contact van de organisatie of de organisatie zelf selecteren.
  7. Vink In overweging aan als je dit contract in overweging neemt.
  8. Selecteer de verantwoordelijke medewerker bij Verantwoordelijke.
  9. Selecteer het soort contract bij Soort contract.
  10. Vink Eenmalig contract aan als het een eenmalig contract betreft.
  11. Selecteer de Looptijd verlenging. Je kunt kiezen uit 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar en 5 jaar.

Profit vult automatisch de looptijd van het contract in als je begin- en einddatum hebt ingevuld, anders is het veld leeg. Profit rond het bedrag af op een heel aantal.

12. Vul een waarde in bij Opzegtermijn. Dit kun je niet invullen bij een eenmalig contract.
  13. Vul de financiële gegevens in. Je kunt alleen een bedrag bij Verzekerd bedrag invullen als je Verzekering hebt geselecteerd bij Soort contract.
  14. Klik op: Voltooien.

Je start nu automatisch de wizard voor het toevoegen van een contractregel.

Direct naar

1. Contractbeheer in Financieel
  2. Contractbeheer in Financieel inrichten
  3. Contract toevoegen in Financieel
  4. Contractregel toevoegen in Financieel
  5. Contract raadplegen en wijzigen in Financieel
  6. Activa koppelen aan een contract
  7. Contract per inkooprelatie/crediteur onderhouden
  8. Contract beëindigen in Financieel
  9. Contractdossier in Financieel