thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Fiscaal rapport opmaken

Je kunt de rapporten helemaal afstemmen naar de eigen wensen. Hiervoor moet je eerst een kopie maken van een standaard meegeleverd rapport en dat kan je dan vervolgens aanpassen.

Werkwijze

 • Maskers

  Voor het bewerken van velden maak je gebruik van maskers. Met deze maskers zorg je er bijvoorbeeld voor dat velden die negatief op de aangifte staan, als positief bedrag in het rapport worden getoond.

 • Functies

  Door functies te gebruiken in een rapport bepaal je bijvoorbeeld wanneer een veld afgedrukt moet worden en of een veld in allemaal hoofdletters, of juist allemaal kleine letters afgedrukt moet worden.

 • Groepen

  De drie aanwezige groepen binnen de aangifte zijn de ondernemingen, woningen en de aanmerkelijke belangen. Deze blokken zijn allemaal repeterend aangezien een cliënt meerdere van deze onderdelen kan bezitten. Door het gebruik van groepen in de rapportage kun je een blok gecodeerde tekst herhalen.

 • Eigen variabelen

  Je kunt eigen variabelen gebruiken in de rapportage.

 • Rapport opmaken met Word functionaliteit

  Voor het opmaken van een document kun je gebruik maken van de standaard opmaakmogelijkheden in Word.

 • Vrije velden uit CRM op fiscaal rapport

  Je hebt de mogelijkheid om vrije velden op te nemen in het fiscale rapport. Je kunt dus (vrije) velden van de cliënt IB en cliënt Vpb, maar ook uit de persoon- en/of organisatiegegevens ophalen.

 • Contactpersoonvelden op fiscaal rapport

  Je hebt de mogelijkheid om contactpersoonvelden op te nemen in het fiscale rapport. Voor het opnemen van deze velden in fiscale rapporten zijn vaste AFAS-tags beschikbaar. Het gaat om Profit-velden die je wél kunt opnemen in een fiscaal rapport, maar die niet in het fiscale lint staan.

  Contactvelden Vpb

  Contactvelden IB

Process

Rapportage

Work area

Fiscaal