Optiekeuzelijsten van de kopers toevoegen

De optiekeuzelijst is de lijst met opties waaruit de koper van het subproject kan kiezen.

Je kunt een optiekeuzelijst automatisch laten genereren of handmatig toevoegen.

• Via automatisch generen maak je optiekeuzelijsten per bouwtype.
    • Je kunt hierbij maar één optielijst selecteren, die van het bouwtype.
    • Je genereert de optiekeuzelijsten voor alle bouwnummers die dat bouwtype hebben.
    • Hierbij blijven de optiekeuzelijstregels gekoppeld aan de optielijstregels.
    • De prijs mag je dus niet wijzigen in de optiekeuzelijst.
    • Als je in de optielijst/voorcalculatie wijzigt, wijzigt dit voor alle gekoppelde optiekeuzelijsten.
  • Als je handmatig toevoegt via het overnemen van optielijsten
    • Kun je meerdere optielijsten combineren.
    • De optiekeuzelijstregels zijn vervolgens specifiek voor de nieuwe optiekeuzelijst en zijn niet meer gekoppeld aan de optielijsten.
    • De prijs kan vervolgens in de optiekeuzelijst gewijzigd worden.

Inhoud

Optiekeuzelijst genereren per bouwtype

Via automatisch generen maak je optiekeuzelijsten per bouwtype. Je kunt hierbij maar één optielijst selecteren, namelijk degene die bij het bouwtype hoort. Hierbij blijven de optiekeuzelijstregels gekoppeld aan de optielijstregels. De prijs mag je dus niet wijzigen in de optiekeuzelijst. Als je het in de optielijst/voorcalculatie wijzigt, wijzigt dit voor alle gekoppelde optiekeuzelijsten.

De sluitingsdatum is niet meer te wijzigen. Ook niet na wijzigen van de bouwfase.

Optiekeuzelijsten genereren:

1. Ga naar: Projecten / Kopersbegeleiding / Optiekeuzelijst.
  2. Klik op de actie: Genereren optiekeuzelijsten.
  3. Selecteer bij Optielijst de optielijst van het bouwtype van het hoofdproject.

Het hoofdproject vult Profit bij Project vervolgens automatisch in.

4. Vul bij Beschikbaar vanaf de datum vanaf wanneer de koper de lijst kan zien.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Selecteer het subproject.

Als je hier geen project kunt selecteren, is in het subproject het Bouwtype nog niet ingesteld.

7. Klik op: Voltooien.
Optiekeuzelijst handmatig maken

Als je handmatig een optiekeuzelijst toevoegt voor een project, kun je meerdere optielijsten combineren. De optiekeuzelijstregels zijn vervolgens specifiek voor de nieuwe optiekeuzelijst en zijn niet meer gekoppeld aan de optielijsten.

Handmatig optiekeuzelijst toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Kopersbegeleiding / Optiekeuzelijst.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer bij Project in de kop een specifiek project. Hoofdprojecten kun je niet selecteren.
  4. Vul de overige velden in de kop.
  5. Klik op de actie: Overnemen optielijst.
  6. Selecteer de optielijst(en).
  7. Klik op: Volgende.
  8. Vink de over te nemen regels aan.
  9. Klik op: Voltooien.

Je ziet nu de opties uit de verschillende optielijsten in de optiekeuzelijst.

10. Vul bij Beschikbaar vanaf vanaf wanneer de koper de lijst kan zien!

Vul je dit veld niet correct dan ziet de koper in OutSite de lijst niet.

11. Vul een Sluitingsdatum in voor welke de koper gereageerd moet hebben.
  12. Vul per regel het Aantal in.
  13. Vul of wijzig per regel de prijs.Omdat de optiekeuzes via deze manier van toevoegen niet direct zijn gekoppeld aan een voorcalculatie maar gekopieerd, kun je deze hier wel wijzigen.
    • Selecteer de regel.
    • Klik op de actie: Voorcalculatie. Selecteer de boekingslay-out voor Meerwerk als je de keuze krijgt.

• Vul in de regel van de bewakingscode de marge of de prijs per eenheid, waardoor Profit het (nieuwe) verkoopbedrag berekent.
  14. Vul eventueel per regel een Bijlage koper toe.
  15. Vul eventueel per regel een Toelichting in.
  16. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Opties en keuzes beheren
  2. Optielijsten voor hoofdproject vaststellen
  3. Optiekeuzelijsten voor de kopers voorbereiden
  4. Sluitingsdatum optiekeuzelijsten toevoegen/wijzigen
  5. Optielijst en optiekeuzelijst wijzigen
  6. Kopersbegeleiding