Standaardrapportage erfbelasting afdrukken

Je kunt een standaardrapportage van de aangifte erfbelasting afdrukken. Via het onderdeel Rapportage open je een scherm met de rapporten voor de erfbelasting voor het geselecteerde jaar. Je beschikt voor de aangifte erfbelasting over een meegeleverde standaardrapportage en een losse voorbrief erfbelasting (per jaar). Naast deze losse rapporten beschik je ook over de rapportenset erfbelasting waarin beide rapporten zijn opgenomen. Je kunt deze meegeleverde rapporten kopiëren en de kopieën vervolgens naar je eigen wensen aanpassen. De rapportage is bedoeld voor de contactpersoon van de aangifte (die al dan niet namens meerdere erfgenamen aangifte doet).

Voor de jaargegevens en rapporten erfbelasting voer je een aparte jaarovergang uit. Klik hier voor meer informatie over de jaarovergang.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Standaardrapportage erfbelasting afdrukken:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de cockpit van de cliënt IB die is overleden.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Klik op: Erf 20xx.

Profit opent de (meest recente) bestaande aangifte erfbelasting of voegt een nieuwe aangifte toe. Als je de aangifte erfbelasting voor het betreffende aangiftejaar voor de eerste keer uitwerkt maakt Profit een nieuwe aan.

Aangiften erfbelasting die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt IB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte erfbelasting openen en aanpassen.

8. Klik op:  Rapportage.

Je ziet nu de standaard meegeleverde rapporten voor de erfbelasting:

Deze rapporten zijn samengevoegd in de Rapportenset erfbelasting 20xx (Profit).

9. Selecteer het rapport of de rapportenset.

Tip:

Omdat er meerdere erfbelastingen per jaar kunnen zijn kan je de rapportenset van de Erfbelasting alleen afdrukken via de geopende aangifte.

Direct naar

1. Fiscaal