Waarom is de actieknop aanpassen niet zichtbaar in een workflow?

Als de actie Aanpassen niet zichtbaar is in een workflow kan dit verschillende oorzaken hebben.

Aanpassen pagina toevoegen aan functionaliteit

Het is in alle situaties noodzakelijk dat je rechten hebt op de 'aanpassen-pagina' van het dossieritem. Je controleert dit in de eigenschappen van de functionaliteit. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  2. Open de eigenschappen van de betreffende functionaliteit.
  3. Ga naar het tabblad Pagina's. Controleer hier of de 'aanpassen-pagina' van het betreffende dossieritem is toegevoegd.
  4. Voeg via de knop Nieuw de 'aanpassen-pagina' toe.

Let op!

Soms bestaat er geen aparte 'aanpassen-pagina', bijvoorbeeld bij het aanpassen van een verlofcorrectie. In dat geval wordt de 'aanmaken-pagina' gebruikt voor de aanpassing en voeg je die toe aan de functionaliteit.

Als je gebruik maakt van (meerdere) profielen zorg er dan voor dat zowel de aanpassen-pagina vanuit het profiel als de standaard aanpassen-pagina is geautoriseerd.

- Het formaat van de aanpassen-pagina vanuit het profiel ziet er zo uit: 'Aanpassen [Naam type dossieritem] [Naam profiel]'

- Het formaat van de standaard aanpassen-pagina ziet er zo uit: 'Aanpassen [Naam type dossieritem]'

Eigen en vrije type dossieritem

Bij eigen en vrije typen dossieritems (dossieritems waar het typenummer geen(-)teken bevat) bepaal je per taak de mogelijkheden in de Workflow Editor. Als je wilt dat de actie Aanpassen zichtbaar is selecteer je de betreffende taak en vink je onder het onderdeel Dossieritem het veld Dossieritem aanpassen aan (zie afbeelding).

Meegeleverd type dossieritem

Bij meegeleverde type dossieritems (dossieritems waar het typenummer een (-)teken bevat) geldt de instelling Aanpassen bij beoordelen toegestaan in het beoordelen-profiel. Deze instelling werkt verschillend voor verschillende type acties:

Na het insturen

Direct na het insturen van de wijziging/mutatie geldt de instelling Aanpassen bij beoordelen toegestaan in het beoordelen-profiel. Je bent de ingestuurde wijziging namelijk nog aan het beoordelen. De instelling Dossieritem aanpassen in de Workflow Editor is hier niet van toepassing.

Na de speciale actie 'Afkeuren'

Na de speciale actie Afkeuren mag je altijd aanpassen. De ingestuurde wijziging is namelijk afgekeurd en moet worden aangepast om hierna opnieuw beoordeeld te worden. Zowel de instelling in het profiel als de instelling in de Workflow Editor zijn hier niet van toepassing.

Na de speciale actie 'Opnieuw insturen'

Na de speciale actie Opnieuw insturen geldt de instelling Aanpassen bij beoordelen toegestaan in het beoordelen-profiel. Je bent de ingestuurde wijziging namelijk opnieuw aan het beoordelen. De instelling Dossieritem aanpassen in de Workflow Editor is hier niet van toepassing.

Na de speciale actie 'Registeren'

Na het gebruik van de speciale actie Registreren mag én kan je wijziging niet meer aanpassen, omdat deze al geregisteerd is in Profit. Zowel de instelling in het profiel als de instelling in de Workflow Editor zijn hier niet van toepassing.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Bewerken van dossieritems autoriseren.