Aangifte accorderen in OutSite

Je kunt de aangifte OB accorderen via OutSite. Hiervoor selecteer je bij de cliënt de accorderingswijze Accorderen via OutSite. Om gebruik te maken van deze accorderingswijze, richt je deze eerst in. Lees hier hoe je dit doet.

Akkoordverklaring OB versturen naar OutSite:

1. Ga naar: Fiscaal InSite.
  2. Open een aangifte OB.
  3. Vul de aangifte in.
  4. Selecteer onder Status en voortgang het juiste rapport voor de akkoordverklaring.
  5. Vink Aangifte gereed voor verzending aan.
  6. Klik op: Sluiten.
  7. Vul in het naloopscherm een datum in bij Gecontroleerd en akkoord.
  8. Klik op: Aanpassen.

Als de beoordelaar de aangifte heeft geaccordeerd, kan de klant de aangifte op OutSite controleren en accorderen.

Aangifte accorderen in OutSite:

1. Open in je browser de accountancyportal
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  3. Ga naar: Mijn taken.
  4. Accordeer de aangifte.

De aangifte is nu gereed voor verzending naar de Belastingdienst.

Te accorderen aangifte nog aanpassen:

Als de aangifte al ter accordering bij de cliënt staat dan kan je de aangifte nog aanpassen.

Let op:

Omdat de akkoordverklaring al in de workflow zit, moet je eerst de workflow verwijderen voordat je de aangifte kan aanpassen.

1. Zorg dat je kan ingrijpen in de workflow als workflowtaakmanager.
  2. Open de workflow en kies voor Niet akkoord. Geef een toelichting en klik op Bevestigen.
  3. Open opnieuw de workflow en kies Vervallen.
  4. Geef de aangifte OB vrij zoals hier staat beschreven.

Direct naar

1. Aangifte OB accorderen
  2. Aangifte OB accorderen inrichting