Functie in Itemset (Flex)

Je kunt met de Flex-activering functies toevoegen aan de itemset en verwijderen. Dit zijn voorkeur functies.

Ook op de klantovereenkomst kun je functies toevoegen. Dit zijn klantspecifieke functies.

Voor Functies per itemset is een importfunctie en een UpdateConnector beschikbaar.

Inhoud

Functie toevoegen

Als je een klantovereenkomst maakt, neemt de nieuwe klantovereenkomst automatisch de functies van de itemset als voorkeurfuncties over. Dit is handig als je itemset eigenlijk de cao van de inlener is en je bij alle klantovereenkomsten dezelfde functies moet aanmaken.

Bij functies die je in de itemset vastlegt kun je alleen de loonschalen selecteren van deze itemset. (Niet de loonschalen die je bij de verkooprelatie hebt vastgelegd).

Werk je met vrije velden, dan werken deze voor de functie per klantovereenkomst en kun je deze ook gebruiken voor functie per itemset. Wel moet je deze velden dan zelf toevoegen op een tabblad in de itemset.

Functie toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Flex / Inrichting / Itemset.
  2. Open de eigenschappen van de itemset.
  3. Ga naar het tabblad: Functie.

4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer eventueel de Referentiefunctie.
  6. Wijzig eventueel de Omschrijving die automatisch verschijnt naar aanleiding van de geselecteerde referentiefunctie of vul zelf een omschrijving in.
  7. Selecteer eventueel het Soort loonschaal.
  8. Selecteer een loonschaal bij Loonschaal.
  9. Selecteer een trede binnen de loonschaal bij Trede.
  10. Selecteer het betreffende type functie bij Type functie.
  11. Klik op: Voltooien.

Functie verwijderen

Functies in de itemset kun je verwijderen/blokkeren.

Als je een klantovereenkomst aanmaakt, neemt Profit deze functies over.

Bij klantovereenkomsten aangemaakt vanaf Profit 21 legt Profit bovendien een koppeling met de itemset.

Bij het verwijderen van een functie uit de itemset, wordt de gekoppelde functie op klantovereenkomsten direct geblokkeerd. Dit gebeurt zonder actualiseren of melding en direct na verwijderen van de functie op de itemset.

Functie verwijderen:

1. Ga naar: Projecten / Flex / Inrichting / Itemset.
  2. Open de eigenschappen van de itemset.
  3. Ga naar het tabblad: Functie.
  4. Selecteer de functie en klik op de actie Verwijderen.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Itemset
  2. Items: werksoorten en urensoorten
  3. Itemset toevoegen
  4. Itemset kopiƫren
  5. Items aan itemset toevoegen en instellen bij Declaratieverloning
  6. Items aan itemset toevoegen en instellen bij Periodeverloning
  7. Itemset actualiseren
  8. Items indelen in componenttypen
  9. Fasetelling in urensoort aanzetten
  10. Thuiswerkvergoeding/-inhouding (itemtype Kosten) toevoegen
  11. Urensoort koppelen aan werksoort
  12. Permissieschema inrichten