Bankkoppeling Isabel Connect (Nieuw oktober 2022)

Isabel Connect is een platform waarbij veel Belgische banken zijn aangesloten. Na het voltooien van de inrichting worden de bankafschriften (in het CAMT53-formaat) automatisch ingelezen in je Profit-omgevingen.

Let op:

Onderstaande werkwijze is geldig vanaf oktober 2022.

Stappenplan

Je legt de koppeling met Isabel vast in de Centrale communicatie-omgeving.

1. Open de centrale communicatie-omgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open de eigenschappen van communicatieprofiel Communicatie met Isabel Connect.
  4. Klik op: Acties / Activeren Isabel Connect.
  5. Klik op: Ja bij de melding.

6. Klik op: Volgende.
  7. Vervolgens start onderstaande wizard. Wanneer je de PCC al hebt ingericht klik je op de wereldbol achter Webadres pagina. Heb je de PCC nog niet ingericht? Kopieer dan de URL en plak dit in je browser.

8. Klik op: Voltooien.
  9. In de browser start de BIS (Bank integratie service) portal. Klik op: Koppelen .

Hrm_Bankkoppeling Isabel Connect V2 3

10. Log in op de site van Isabel en doorloop de stappen om de koppeling te bevestigen.
  11. Vervolgens keer je terug naar AFAS Online Bankintegratie portal.

Hrm_Bankkoppeling Isabel Connect V2 4

Stap 3: Rabobankkoppeling in communicatieprofiel bijwerken en controleren

Voor het ontvangen van de banktransacties (bankafschriften) via de bankkoppeling met de Rabobank wordt een communicatieprofiel gebruikt. Met Verzenden en ontvangen haal je in dit profiel het token met de bevestiging op van de bankportal in Profit en je controleert de gegevens.

Standaard worden alle transacties van alle bankrekeningen van de bankkoppeling naar de omgeving gestuurd waar je de koppeling hebt geactiveerd. Via het communicatieprofiel in de hoofdomgeving kun je bij de betreffende bankrekeningen de omgeving wijzigen, zodat de transacties in de goede omgeving terecht komen. Heb je bankrekeningen in meerdere omgevingen voor deze Rabobank-account (per deelnemersnummer), richt dit dan meteen juist in in het communicatieprofiel.

Meer informatie over de communicatie via de communicatieservice voor de bankkoppeling, lees je hier.

Stap 3: Bankkoppeling in communicatieprofiel bijwerken en gegevens controleren:

1. Open de communicatie-omgeving. Je richt dit communicatieprofiel in de communicatie-omgeving in, niet per subomgeving.

Voor deze stap open je de hoofdomgeving als je met hoofd- en subomgevingen werkt. Werk je met één omgeving dan is dit je hoofdomgeving.

2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Selecteer het profiel Rabo boekhoudkoppeling (API-koppeling).
  4. Klik op de actie: Verzenden en ontvangen.

5. Klik op Ja om te bevestigen en het bericht voor dit profiel te ontvangen.

De bankrekeningen zijn bijgewerkt.

6. Klik op OK bij de melding.
  7. Open het profiel.
  8. Ga naar het tabblad: Algemeen.

Bij Communicatieomgeving staat standaard op huidige omgeving, [Instelling van omgevingseigenschappen gebruiken].

Dit kun je wijzigen als je met hoofd-/subomgeving werkt. De hoofdomgeving zet je op 'Huidige omgeving' en in de sub omgevingen verwijs je naar de hoofdomgeving.

9. Ga naar het tabblad: Bankrekeningen.

Deze weergave toont de bankrekening(en) en de omgeving waarin de transacties worden opgehaald. De rekeningafschriften worden standaard ingelezen in de huidige omgeving (communicatie-omgeving).

10. Controleer of bij de bankrekening de juiste omgeving staat ingesteld voor het inlezen van de transacties.
  11. Dubbelklik op de bankrekening als je de omgeving wilt wijzigen of het bankrekeningnummer wilt blokkeren.

Van een geblokkeerde rekening worden geen transacties opgehaald.

12. Klik op: Opslaan en sluiten.

Na het succesvol ophalen van de gegevens bij het communicatieprofiel is de koppeling actief en zal vanaf dat moment de transacties ophalen. Controleer met de volgende stap eerst nog in de eigenschappen van de bankrekening of de bankkoppeling goed is toegevoegd.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren (API-koppeling)
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden (API-koppeling)
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ABN AMRO (API-koppeling) (NIEUW)
  12. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  13. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  14. Bankkoppeling Knab aanmelden en activeren
  15. Bankkoppeling Knab wijzigen of ontkoppelen
  16. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)
  17. Bankkoppeling in bankrekening controleren