Loonaangifte en pensioenaangifte accorderen / betalen

Voor sommige werkgevers is het nodig om de aangifte te accorderen via een workflow. Zodra ze akkoord geven wordt de aangifte klaargezet. Voor andere werkgevers is het genoeg als bekend is wat ze moeten betalen. Na het klaarzetten van de loonaangifte wordt de SEPA bestand in het dossier gezet. Voor sommige klanten is het nodig om de pensioenaanlevering te doen.

Loonaangifte accorderen werkgever:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.
  2. Open de eigenschappen van de werkgever(s) waarvoor je de loonadministratie doet.
  3. Ga naar het tabblad: Payroll Cloud.
  4. Controleer of bij Accordering loonaangifte gekozen is voor Accorderen via portal: na het klaarzetten van de loonaangifte in Profit krijgt de loonaangifte de status ‘Ter accordering klant’. De klant kan dan de loonaangifte controleren en goedkeurden. Als de klant akkoord geeft in de portal, dan wordt de loonaangifte verzonden naar de Belastingdienst.

Loonaangifte accorderen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Aangiftecockpit.
  2. Selecteer de aangifteregel van de werkgever.
  3. Klik op de actie: Controleren.

De status van de regel wordt nu aangepast naar Gecontroleerd.

4. Selecteer nogmaals de aangifteregel van de werkgever.
  5. Klik op de actie: Klaarzetten.

De loonaangifte is nu ter accordering verstuurd naar de klant.

Direct naar

1. Payroll Cloud
  2. Inrichten Payroll Cloud
  3. Klant legt mutaties vast in OutSite
  4. Klant is klaar met de mutaties en sluit de periode af
  5. Accountant controleert de dichtgezette periode
  6. Accountant accordeert de periode in Profit
  7. Klant kan rapportages downloaden
  8. Loonaangifte en pensioenaangifte accorderen / betalen
  9. Loonstroken uitgesteld verstrekken
  10. loonstrook wilt verstrekken
  11. Loonaangifte accorderen door Klant