Roosterwijziging met ouderschapsverlof

Zodra de medewerker een kind heeft vastgelegd als familielid, ontstaat er automatisch saldo voor de verschillende soorten ouderverlof. Het betaald en onbetaald ouderschapsverlof wordt opgenomen via het rooster. De medewerker stuurt hiervoor een roosterwijziging in via een profiel voor opname van ouderschapsverlof of de leidinggevende voegt een nieuw rooster toe in Profit. Voordat de medewerker een roosterwijziging kan insturen is het van belang dat het betaald en onbetaald ouderschapsverlof goed is ingericht.

Inhoud

Roosterwijziging ouderschapsverlof Profit

Om via Profit een roosterwijziging door te voeren met ouderschapsverlof doorloop je onderstaande stappen (afhankelijk van het type rooster):

Werktijden, gelijke weken

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker en open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar tabblad: Rooster.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Vul de Begindatum.

Let op dat de begindatum begint op een maandag of de eerste van de maand.

5. Vink Ouderschapsverlof opnemen aan.
  6. Bij Kind geef je aan voor welk kind je ouderschapsverlof wenst op te nemen.
  7. Geef bij Type verdeling op hoe je het ouderschapsverlof wilt opnemen.
  8. Geef de Geplande einddatum op.
  9. Geef het nieuwe weekrooster op.

Voorbeeld: de medewerker neemt iedere vrijdag ouderschapsverlof op. Maak de Begintijd, Eindtijd en Pauzeduur op vrijdag leeg. Vul bij OSV-uren het aantal uur dat de medewerker ouderschapsverlof opneemt.

10. Klik op: Voltooien.

Uren per dag, gelijke weken

1. Ga naar:HRM / Medewerker / Medewerker en open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar tabblad: Rooster en klik op: Nieuw.
  3. Vul de Begindatum.

Let op dat de begindatum begint op een maandag of de eerste van de maand.

4. Vink Ouderschapsverlof opnemen aan.
  5. Selecteer het Kind.
  6. Selecteer Type verdeling.
  7. Geef het nieuwe rooster op.

Voorbeeld: de medewerker neemt iedere vrijdag ouderschapsverlof op. Maak op vrijdag Uren leeg en vul OSV-uren met het aantal uur dat de medewerker ouderschapsverlof opneemt.

8. Klik op: Volgende.
  9. Klik op: Voltooien.

Uren per week

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker en open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar tabblad: Rooster en klik op: Nieuw.
  3. Vul de Begindatum.
  4. Vink Ouderschapsverlof opnemen aan.
  5. Selecteer het Kind.
  6. Selecteer Type verdeling.
  7. Geef de Geplande einddatum op.
  8. Vul Aantal dagen per week en Aantal uren per week in.
  9. Geef OSV-uren per week op.
  10. Vink eventueel Werkdagen specificeren aan als je de werkdagen wilt specificeren.
  11. Klik op: Volgende.
  12. Klik op: Voltooien.

Let op:

Wanneer de geplande einddatum is verstreken en er geen nieuw rooster is aangemaakt vanaf de geplande einddatum, dan worden de opgenomen ouderschapsverlof uren niet meer meegeteld in het rooster. Voorbeeld: de medewerker werkt 40 uur inclusief 8 uur ouderschapsverlof en de geplande einddatum is verstreken. Profit gaat er dan vanuit dat de medewerker 32 uur werkt in plaats van 40 uur. Vanuit een roosterwijziging met ouderschapsverlof uren in InSite wordt er automatisch een nieuwe roosterregel aangemaakt na de geplande einddatum. Via Profit niet.

Wisselende weken

1. Voeg een nieuw roostercyclus toe.

Richt hiervoor een roostercyclus in op omgevingsniveau of voeg een individueel roostercyclus per medewerker toe.

2. Geef in de roostercyclus aan welke dag de medewerker ouderschapsverlof opneemt door Ouderschapsverlof te selecteren bij Type werktijd.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer het Kind.
  5. Selecteer Type verdeling.
  6. Geef de Geplande einddatum op en klik op: Voltooien.
Roosterwijziging ouderschapsverlof InSite

Het is ook mogelijk om via InSite een roosterwijziging met ouderschapsverlof aan te maken.

Werktijden, gelijke weken

1. Ga in InSite naar: Mijn InSite.
  2. Klik op: Persoonlijke gegevens en vervolgens op Roosterwijziging toevoegen.
  3. Selecteer het juiste profiel.
  4. Vul de Ingangsdatum in en vink Tijdelijk aan.

Geef een datum op van de eerste van de maand of begin van de week (maandag). Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

5. Vul de Einddatum in.

Laat de einddatum lopen tot een zondag of einde van de maand. Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

6. Selecteer het Kind.
  7. Haal de uren leeg op de dag dat je ouderschapsverlof opneemt. Vul vervolgens de uren in onder OSV-uren.
  8. Selecteer, indien mogelijk, Type verdeling.
  9. Klik op: Aanmaken.

Werktijden, wisselende weken

1. Ga in InSite naar: Mijn InSite.
  2. Klik op: Persoonlijke gegevens en vervolgens op Roosterwijziging toevoegen.
  3. Selecteer het juiste profiel.
  4. Vul de Ingangsdatum in en vink Tijdelijk aan.

Geef een datum op van de eerste van de maand of begin van de week (maandag). Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

5. Vul de Einddatum in.

Laat de einddatum lopen tot een zondag of einde van de maand. Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

6. Selecteer het Kind.
  7. Selecteer een Roostercyclus.

Vraag intern na welk roostercyclus je moet selecteren.

8. Selecteer het Aantal weken en met welke week je wilt beginnen
  9. Haal de uren leeg op de dag dat je ouderschapsverlof opneemt. Vul vervolgens de uren in onder OSV-uren.
  10. Selecteer Type verdeling.
  11. Klik op: Aanmaken.

Uren per dag

1. Ga in InSite naar: Mijn InSite.
  2. Klik op: Persoonlijke gegevens en vervolgens op Roosterwijziging toevoegen.
  3. Selecteer het juiste profiel.
  4. Vul de Ingangsdatum in en vink Tijdelijk aan.

Geef een datum op van de eerste van de maand of begin van de week (maandag). Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

5. Vul de Einddatum in.

Laat de einddatum lopen tot een zondag of einde van de maand. Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

6. Selecteer het Kind.
  7. Haal de uren leeg op de dag dat je ouderschapsverlof opneemt. Vul vervolgens de uren in onder OSV-uren.
  8. Selecteer, indien mogelijk, Type verdeling.
  9. Klik op: Aanmaken.

Uren per dag, wisselende weken

1. Ga in InSite naar: Mijn InSite.
  2. Klik op: Persoonlijke gegevens en vervolgens op Roosterwijziging toevoegen.
  3. Selecteer het juiste profiel.
  4. Vul de Ingangsdatum in en vink Tijdelijk aan.

Geef een datum op van de eerste van de maand of begin van de week (maandag). Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

5. Vul de Einddatum in.

Laat de einddatum lopen tot een zondag of einde van de maand. Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

6. Selecteer het Kind.
  7. Vul bij OSV-uren per week het gemiddelde in van de uren per week die je opneemt. Neem je in week 1 8 uur ouderschapsverlof op en in week 2 0 uur. Dan vul je bij OSV-uren per week 4 in.
  8. Selecteer het Aantal weken en met welke week je wilt beginnen.
  9. Haal de uren leeg op de dag dat je ouderschapsverlof opneemt. Vul vervolgens de uren in onder OSV-uren.
  10. Selecteer Type verdeling.
  11. Klik op: Aanmaken.

Uren per week

1. Ga in InSite naar: Mijn InSite.
  2. Klik op: Persoonlijke gegevens en vervolgens op Roosterwijziging toevoegen.
  3. Selecteer het juiste profiel.
  4. Vul de Ingangsdatum in en vink Tijdelijk aan.

Geef een datum op van de eerste van de maand of begin van de week (maandag). Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

5. Vul de Einddatum in.

Laat de einddatum lopen tot een zondag of einde van de maand. Dit is belangrijk voor een juiste berekening.

6. Selecteer het Kind.
  7. Geef het aantal OSV-uren per week op.
  8. Selecteer Type verdeling.
  9. Klik op: Aanmaken.

Direct naar

1. Ouderschapsverlof en geboorteverlof