Job alert inrichten

In een tijd waar de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, vormt het vinden van geschikte kandidaten voor jouw organisatie een steeds grotere uitdaging. Met Job alert kan jij als werkgever op een snelle en efficiënte manier jouw vacatures onder de aandacht brengen bij potentiële kandidaten, terwijl werkzoekenden in contact worden gebracht met banen die aansluiten op hun interessegebieden en specifieke criteria. Zo heeft iedereen baat bij deze handige functionaliteit!

In dit help artikel leggen we je uit hoe je Job alert inricht.

Inhoud

Criteria vastleggen

Om gebruik te maken van Job alert moet je eerst aangeven op welke criteria je een job alert wilt uitvragen aan de potentiële kandidaat en waar uiteindelijk een match op gemaakt wordt.

Een aantal voorbeelden van criteria zijn:

• Vakgebied
  • Opleidingsniveau
  • Kennisniveau
  • Locatie
  • Werkervaring

Er wordt vanuit Profit geen lijst met standaard criteria meegeleverd. Je legt zelf de juiste criteria vast door onderstaande stappen te doorlopen.

Criteria vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Werving en selectie / Inrichting / Job alert.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de Omschrijving in (bijvoorbeeld Locatie).
  4. Selecteer Type. Je hebt hier de keuze uit Enkele keuze of Meerdere keuzen. In bovenstaand voorbeeld; bij omschrijving kan de kandidaat 1 locatie of meerdere locaties selecteren.
  5. Geef een Volgnummer op. Het volgnummer bepaalt de volgorde van de lijst aan criteria.
  6. Maak de criteria, indien nodig, verplicht.
  7. Geen een Toelichting op. Deze tekst wordt bij het inschrijven getoond.
  8. Klik op: Voltooien. Open vervolgens het criterium.
  9. Ga naar het tabblad: Opties en klik op: Nieuw.
  10. Maak de opties aan. Bijvoorbeeld: Leusden en Apeldoorn.

Criteria koppelen aan profiel:

1. Ga naar:Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open het profiel Inschrijven Job alert.
  3. Ga naar het tabblad: Criteria job alert.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de criteria en klik op: Voltooien.

Vacature

Om te zorgen dat er ook daadwerkelijk een job alert verzonden kan worden geef je dit aan in de vacature.

1. Ga naar: HRM / Werving en selectie / Vacature.
  2. Open de vacature en ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Vink Job alert genereren aan.
  4. Ga naar het tabblad: Job alert criterium en klik op: Nieuw.
  5. Geef hier de criteria voor de vacature op.
  6. Klik op: Voltooien.

Typen pagina activeren

Je activeert de pagina Job alert in de eigenschappen van de site.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink Geactiveerd aan achter de naam van de pagina.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

InSite inrichten

Voor InSite zijn de volgende pagina's beschikbaar:

• Inschrijven job alert (aanmaken)
  • Bevestigen job alert (portal)
  • Beoordelen inschrijving job alert (tonen)

OutSite inrichten

Voor OutSite zijn de volgende pagina's beschikbaar:

• Inschrijven job alert (aanmaken)
  • Bevestiging inschrijving job alert (tonen)
  • Bevestiging job alert (portal)
  • Bevestiging uitschrijving job alert (tonen)

Berichtsjablonen

Profit levert 2 berichtsjablonen mee:

De inhoud van het bericht kan je zelf wijzigen door er een kopie van te maken:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Bericht / Berichtsjabloon.
  2. Maak een kopie van het berichtsjabloon (Profit).
  3. Ga naar het tabblad: E-mail.
  4. Dubbelklik op de juiste taal.
  5. Klik op: Acties / Inhoud e-mail.
  6. Pas de inhoud aan.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Berichtsjablonen koppelen

De berichtsjablonen koppel je aan je site, bijvoorbeeld je Werkenbij site. Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Berichtsjablonen en koppel de juiste berichtsjablonen.

Versturen

Het versturen van de berichtsjablonen voor job alert gaat via de geplande taak Job alert e-mailen. Richt deze geplande taak in. Iedere keer als deze taak draait, kijkt Profit naar nog niet verzonden matches. De geplande taak gaat de nog niet verzonden matches verzamelen om te versturen op basis van de frequentie van de sollicitant.

De potentiele kandidaat selecteert bij het inschrijven de frequentie ten behoeve van de job alert. Deze frequentie bepaalt hoe vaak de sollicitant matches gaat ontvangen. Dit kan dagelijks, wekelijks en maandelijks. De combinatie tussen de laatst verzonden job alert en de frequentie bepaalt of een nieuwe match verstuurd wordt bij het draaien van de geplande taak.

Voorbeeld:

Een sollicitant heeft een match met een nieuwe vacature. De vorige Job alert is verzonden op 5 juli en de frequentie van de sollicitant staat op maandelijks. Bij het draaien van de geplande taak op 22 juli wordt deze match niet verstuurd. Pas een maand na 5 juli wordt deze match verstuurd naar de sollicitant.