Integratie agenda in InSite en andere Profit onderdelen

Doordat de agenda in InSite geïntegreerd met verschillende Profit-onderdelen beschik je over extra informatie en heb je een volledig beeld van de beschikbaarheid van de gebruiker. Je kunt alleen integreren met de Profit-onderdelen waarvoor je een licentie hebt.

Beschrijving

De extra mogelijkheden voor agenda integratie gelden alleen voor gebruikers die gekoppeld zijn aan een medewerker. Je moet de integratie eenmalig inschakelen op omgevingsniveau.

Integratie agenda en notificaties (Profit HRM/Payroll)

Medewerkers zien uitnodigingen voor afspraken zowel in Profit als InSite. Medewerkers kunnen afspraken accepteren, weigeren (inclusief reden) of voorlopig accepteren. In tegenstelling tot Microsoft Outlook kunnen in AFAS Profit meerdere eigenaren bij een afspraak worden opgenomen.

• Profit HRM

De Profit-agenda kan verlof-, verzuim-, rooster- en feestdagen als 'integratie-afspraken' tonen. Op deze manier krijg je een volledig beeld van de beschikbaarheid van een gebruiker.

Integratie agenda en dossier

Als je een afspraak vastlegt in de agenda in InSite, is deze afspraak direct zichtbaar in het dossier van de contactpersoon en in de Outlook-agenda. Je kunt op verschillende plaatsen in Profit een afspraak vastleggen via de actieknop F8:

• Via de eigenschappen van het dossieritem,
  • Vanuit organisaties, personen, verkooprelaties etc.

Integratie agenda en nacalculatie (Profit Projecten)

De agenda kan afspraken tonen op basis van de nacalculatie, zodat je kunt zien aan welke projecten de medewerker gewerkt heeft.

Integratie agenda en cursussen (Profit CRM)

Je kunt cursussen van deelnemers en docenten tonen in de agenda.

Voorbereiding

• Afspraaktype toevoegen

Je voegt een afspraaktype toe voor het onderdeel waarvoor je de integratie vastlegt.

• Integratie agenda in InSite activeren

Je moet de integratie activeren voordat de Profit Agenda wordt gevuld dit leg je vast in de omgevingsinstellingen. Als je een bepaalde integratie inschakelt, zal Profit vanaf de integratiedatum de agenda's vullen met afspraken. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Werkwijze