Gebruikersgroep samenvoegen met een andere groep (autorisatie)

Je kunt een groep samenvoegen met een andere groep.

• Alle gebruikers van de eerste groep worden toegevoegd aan de tweede groep.
  • De rechten van de eerste groep worden overgezet naar de tweede groep.

Let op:

Als de eerste gebruikersgroep rechten heeft op een tabblad en de tweede niet, dan gaan de rechten van de eerste gebruikersgroep op dit tabblad naar de tweede gebruikersgroep.

Als de eerste gebruikersgroep rechten heeft op een tabblad en de tweede gebruikersgroep heeft OOK rechten op dit tabblad, dan dan gaan de rechten van de eerste gebruikersgroep op dit tabblad NIET over op de tweede gebruikersgroep.

• De eerste groep wordt verwijderd.

Je kunt groepen die gevuld worden op basis van functie of persoonlijke rol niet samenvoegen.

Groep samenvoegen met een andere groep:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Klik op: Acties / / Samenvoegen met.
  4. Selecteer de groepen en voer de wizard uit.

Direct naar

1. Gebruikersgroepen autorisatie inrichten
  2. Standaard gebruikersgroepen
  3. Gebruikersgroep toevoegen en handmatig vullen met gebruikers
  4. Gebruikersgroep o.b.v. functie of persoonlijke rol inrichten
  5. Gebruikersgroep toevoegen en vullen o.b.v. selectie
  6. Gebruikersgroep verwijderen
  7. Gebruikersgroep importeren
  8. Code van een gebruikersgroep wijzigen
  9. Gebruikersgroep samenvoegen met een andere groep
  10. Leden van een gebruikersgroep raadplegen