Gebruikersgroep autorisatie toevoegen en handmatig vullen met gebruikers

Je voegt gebruikersgroepen toe om op een hoger niveau dan dat van de individuele gebruikers de toegang tot onderdelen van Profit te regelen. Dit vereenvoudigt het beheer van de rechten.

Gebruik de onderstaande stappen om een gebruikersgroep toe te voegen die je handmatig vult met gebruikers. Een gebruiker kan lid zijn van meerdere gebruikersgroepen.

Gebruikersgroep toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar: Groep / Nieuw (of klik op ).
  3. Bepaal of je een geheel nieuwe groep wilt, of dat je een groep (inclusief de autorisatie van die groep) wilt kopiëren.

Door een groep te kopiëren ontstaat een nieuwe groep met de rechten van de gekopieerde groep. Dit is bijvoorbeeld handig bij het kopiëren van standaard gebruikersgroepen.

4. Vul de code en naam van de groep in.
  5. Geef aan dat de groep handmatig wordt gevuld.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Ken de juiste autorisatie (op functie, tabblad, actie en filter) toe aan de gebruikersgroep.

Gebruikers in de groep zetten:

1. Ga naar het tabblad Gebruikers in groep.
  2. Vink de optie Alleen geselecteerde items tonen uit om alle gebruikers te tonen.

3. Vink de gebruikers aan die je aan de  geselecteerde groep wilt toevoegen.

Direct naar

1. Gebruikersgroepen autorisatie inrichten
  2. Gebruikersgroep toevoegen en handmatig vullen met gebruikers
  3. Gebruikersgroep toevoegen en vullen o.b.v. selectie
  4. Autorisatie op basis van HRM-functie of persoonlijke rol

Process

Autorisatie Gebruiker