Autorisatiefilter op definitiegroep vastleggen

Je bepaalt per autorisatiefilter (definitiefilter) welke definities door dit filter worden doorgelaten.

Autorisatiefilter op definitiegroep vastleggen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud filters.
  3. Selecteer het filtertype.:
    • Algemeen / Definitie beheer (o.a. rapport, analyse, document)
    • Algemeen / Definitie uitvoeren (o.a. rapport, analyse, document)

Het eerste filtertype heeft betrekking op beheerfuncties (wijzigen, verwijderen of toevoegen van definities), het tweede filter heeft betrekking op het raadplegen.

Let op:

Zodra je Volgens filters selecteert, zal Profit autoriseren op basis van filters bij alle groepen en gebruikers. Dit betekent dat de definitiegroepen bij de rapporten, analyses, documenten, etc. correct gekoppeld moeten zijn, anders hebben gebruikers geen toegang meer tot de rapporten, analyses, documenten, etc.. Uitzondering hierop: applicatiebeheerders hebben altijd toegang tot alle definities.

4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Selecteer Volgens filters.
  7. Vul het filter in.

8. Klik op: Voorbeeld, om de werking van het filter te controleren.

9. Sluit het voorbeeld-scherm.
  10. Klik op: Opslaan.

Direct naar

1. Definities autoriseren met filterautorisatie
  2. Definitiecategorie vastleggen
  3. Definitiegroep toevoegen
  4. Definitiegroep koppelen aan definities
  5. Autorisatiefilter op Definitiegroep vastleggen
  6. Autorisatiefilter definitie activeren