Menu overnemen van groep of gebruiker

Je kunt bij een groep of gebruiker het menu overnemen van een andere groep of gebruiker (autorisatie op gebruikersniveau is echter niet aan te raden).

Als je al rechten bij de groep of gebruiker hebt toegekend, zal Profit deze verwijderen. De groep of gebruiker krijgt dus alleen de rechten die worden overgenomen. Vervolgens kun je deze rechten gaan bewerken.

Je neemt met deze functie alleen de menu-autorisatie over, niet de autorisatie op het tabblad Autorisatie.

Menu van groep/gebruiker overnemen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen of Onderhoud gebruikers.
  3. Selecteer de groep of gebruiker die de rechten moet krijgen.
  4. Klik op één van deze acties:
    • Overnemen menu van groep
    • Overnemen menu van gebruiker
  5. Selecteer de groep of gebruiker waarvan je de rechten wilt overnemen.

Direct naar

1. Menukeuzen autoriseren
  2. Groepen indelen
  3. Gebruikers beheren
  4. Groep autoriseren voor menukeuzen
  5. Afwijkende menukeuzen gebruiker autoriseren
  6. Menu overnemen van groep of gebruiker