Gebruikersgroep autoriseren op menukeuzen

Je kunt per groep een menu (gebruikersmenu) samenstellen.

Je kunt de autorisatie ook per gebruiker vastleggen, maar dit komt het overzicht en de onderhoudbaarheid niet ten goede. We adviseren je daarom de autorisatie altijd per gebruikersgroep in te stellen.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 1.

Je kunt zoeken op het tabblad Menu, zie de onderstaande afbeelding.

Groep autoriseren op menukeuzen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de gebruikersgroep: Iedereen (Alle Profit gebruikers).

In deze groep ken je de rechten toe voor alle medewerkers (elke medewerker is namelijk automatisch lid van deze groep). Dit zijn rechten die alle medewerkers minimaal moeten hebben, zoals de taalkeuze en de menukeuzen voor het PCC.

Let op:

Je kunt zoeken zoeken op het tabblad Menu. Je kunt alleen zoeken op 'bevat tekst', niet op criteria zoals @ (begint met). Als je bijvoorbeeld zoekt op 'organisatie', dan zie je alle items die deze zoekterm bevatten.

4. Ga naar het tabblad: Menu.

Je gaat nu verder met de andere groepen, waarbij je aan iedere groep de minimaal noodzakelijke autorisatie toekent.

5. Selecteer de gebruikersgroep.
  6. Zoek eventueel het menu-item of het submenu.
  7. Vink het menu-item of het submenu aan.

8. Als je een submenu aanvinkt, vraagt ProfitĀ of je de onderliggende menu-opties ook wilt aanvinken. Als je dit doet, vinkt Profit alle menukeuzen aan (en de menukeuzen van het bovenliggende pad).
  9. Als je een submenu uitvinkt, vraagt ProfitĀ of je de onderliggende menu-opties ook wilt uitvinken.
  10. Je kunt ook menukeuzen aan of uitvinken.
  11. Sluit de Autorisatie tool.
  12. Start Profit opnieuw om de instellingen toe te passen.

Direct naar

1. Menukeuzen autoriseren
  2. Groepen indelen
  3. Gebruikers beheren
  4. Groep autoriseren voor menukeuzen
  5. Afwijkende menukeuzen gebruiker autoriseren
  6. Menu overnemen van groep of gebruiker