Gebruiker autoriseren op menukeuzen

Je bepaalt per gebruiker de menukeuzes waarvoor de gebruiker toegang heeft. Wij raden je aan om deze uitzonderingen tot een minimum te beperken in het belang van het beheren van de autorisatie: hoe meer uitzonderingen, hoe inefficiënter de autorisatie.

Bij het instellen van een menu per gebruiker kun je aan individuele gebruikers aanvullend extra menuonderdelen beschikbaar stellen; het is niet mogelijk om per gebruiker menuonderdelen uit te schakelen.

Afwijken van groepsinstellingen bij één gebruiker:

1. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  2. Selecteer de gebruiker uit de groep die je zojuist geautoriseerd hebt voor de menu-optie.

Let op:

Je kunt zoeken zoeken op het tabblad Menu. Je kunt alleen zoeken op 'bevat tekst', niet op criteria zoals @ (begint met). Als je bijvoorbeeld zoekt op 'organisatie', dan zie je alle items die deze zoekterm bevatten.

Je ziet bij elk menu-item direct of de gebruiker rechten heeft op basis van een gebruikersgroep.

3. Vink de menu-items aan waarop je rechten wilt uitdelen.
  4. Als je een submenu aanvinkt, vraagt Profit of je de onderliggende menu-opties ook wilt aanvinken. Als je dit doet, vinkt Profit alle menukeuzen aan (en de menukeuzen van het bovenliggende pad).
  5. Als je een submenu uitvinkt, vraagt Profit of je de onderliggende menu-opties ook wilt uitvinken.

Direct naar

1. Menukeuzen autoriseren
  2. Groepen indelen
  3. Gebruikers beheren
  4. Groep autoriseren voor menukeuzen
  5. Afwijkende menukeuzen gebruiker autoriseren
  6. Menu overnemen van groep of gebruiker