ImageConnector (REST/JSON)

Connector voor het downloaden van afbeeldingen, zoals foto's van medewerkers of personen en afbeeldingen van artikelen.

Rechten van de connectorgebruiker:

De ImageConnector controleert of de gebruiker waar de connectortoken voor is aangemaakt, de afbeelding mag ophalen. Om afbeeldingen van medewerkers op te halen moet de connectorgebruiker InSite-rechten hebben en gekoppeld zijn aan een (dummy-)medewerker. Die medewerker hoeft niet indienst gemeld te worden en hoeft geen contract te hebben.

ImageId ophalen:

Je haalt het Image Id op via een gegevensverzameling, dit kan ook via een GetConnector. Zoek in de gegevensverzameling en voeg het Id-veld toe (niet het afbeedingsveld zelf).

Connector uitvoeren:

1. Roep de Profit REST Services aan.
  2. Aanroep:

../ProfitRestServices/imageconnector/

De ervaring leert dat binary-output een betere performance geeft dan Base64. Voor binary gebruik je bijvoorbeeld de volgende aanroep:

<endpoint>/imageconnector/19781?format=1&sendAsBinary=1

Voorbeeldcode van een aanroep:

https://12345.rest.afas.online/ProfitRestServices/imageconnector/<AfbeeldingID>?format=0

Voorbeeld Output:

{ "filedata":

"/9j/4AAQSkZJRgABAQEASABIAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkSEw8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/<<<<<<<<…..resterende Base64-string>>>>>//2Q==","mimetype": "image/jpeg"

Direct naar

1. Profit Rest Services (JSON)
  2. Overzicht REST API voor ontwikkelaars
  3. Connector aanroepen via Profit Rest Service
  4. App connector toevoegen voor Profit Rest Service
  5. Token genereren voor de Profit Rest Service
  6. XML omzetten naar JSON
  7. GetConnector aanroepen
  8. UpdateConnector aanroepen
  9. ReportConnector aanroepen
  10. SubjectConnector aanroepen
  11. FileConnector aanroepen
  12. ImageConnector aanroepen
  13. ProfitVersionConnector aanroepen