Afbeeldingen importeren

Je kunt afbeeldingen importeren bij o.a. personen, medewerkers, logo's bij werkgevers, projecten en artikelen.

Je kunt afbeeldingen van verschillende bestandstypen importeren, zoals JPG, BMP, GIF, PNG en TIF. AFAS adviseert om het JPEG-formaat te gebruiken. Dit formaat neemt weinig opslagruimte in beslag. Afbeeldingen worden in Profit opgeslagen als.jpg of.gif. Bij het importeren wordt de afbeelding in gewoon formaat en in klein formaat (thumbnail) opgeslagen.

Zorg ervoor dat de namen van afbeeldingen overeenstemmen met de codes van gegevens in Profit. Bij bijvoorbeeld artikelen, zorg je ervoor dat de naam van een afbeelding overeenkomt met de code van het betreffende artikel. Hierdoor kun je in Microsoft Excel een importbestand maken waarin de code van het artikel en de afbeelding gekoppeld worden.

Afbeeldingen importeren:

In dit voorbeeld importeer je foto's van medewerkers. De naam van de foto komt overeen met de code van de medewerker.

1. Schakel bestandsextensies in in Windows Verkenner.

2. Maak een importbestand. Exporteer bijvoorbeeld de weergave Medewerkers in dienst met de functie 'Exporteren naar Excel'. Sla deze export op als.csv-bestand.
  3. Voor elke medewerker maak je een regel met de volgende gegevens:
    • Het pad is elke keer hetzelfde (als alle foto's in dezelfde map staan). Let op de afwijkende bestandsnaam voor Windows en Mac.

In dit voorbeeld moet je het lokale pad C:\Foto in de Excel opnemen als \\Client\C$\FOTO\

Vergeet de \ aan het einde niet.

• Medewerkercode
    • Bestandsextensie van de foto. Bij de foto GERRITB.JPG is de extensie .JPG.
    • In het veld Import voeg je deze gegevens samen tot een geldig pad. Gebruik hiervoor de formule:

=TEKST.SAMENVOEGEN(A2;B2;C2)

4. Ga naar de import-functie (hier: HRM / Beheer / Import medewerker mutatie / Medewerker).
  5. Volg de normale procedure tot je bij de velden komt.
  6. Koppel het import-veld (met de paden naar de afbeeldingen) naar het veld Locatie/pad afbeelding van Profit.

7. Voltooi de wizard.

Let op:

Importeer je vanaf een pad op de Desktop (Bureaublad)?

Stel, je gebruikersnaam is Richard en de foto's staan op het Bureaublad in de map Foto.

Dan is het Windows-pad C:\Users\Richard\Foto

Het pad voor Profit is \\Client\C$\Users\Richard\Foto\

Gebruik altijd de naam Users, ook bij bijvoorbeeld een Nederlandstalige of Franstalige pc.

Zie ook:

Direct naar

1. Importopties voor velden
  2. Veld leegmaken via import
  3. Standaardwaarde importeren voor een veld
  4. Importveld automatisch bewerken voor dit geïmporteerd wordt
  5. Veld automatisch doornummeren via import
  6. Veldwaarde per regel opgeven tijdens import
  7. Veldwaarde eenmalig opgeven tijdens import
  8. Afbeeldingen importeren