Veld automatisch nummeren

Bij het importeren kun je een veld automatisch laten nummeren.

Je bepaalt in de importdefintie dat je de automatische nummering wilt toepassen. Bij de feitelijke import van records bepaal je het eerste nummer en de stapgrootte.

Voorbeeld:

Je hebt in de importdefinitie opgegeven, dat een bepaald veld automatisch genummerd moet worden.

Bij het importeren van records geef je de volgende waarden op:

• Startwaarde: 15
  • Verhogen met: 10

Het eerste record krijgt nummer 15. De volgende records worden doorgenummerd: 25, 35, 45, etc.

Importdefinitie instellen:

1. Ga naar: de importfunctie.
  2. Ga naar: de weergave met de importvelden.
  3. Selecteer het Profit-veld dat je in wilt stellen.
  4. Selecteer de actie Nummering.

5. Voltooi de wizard.

Gegevens importeren:

1. Voordat het importeren start, moet je het eerste nummer voor de automatisch nummering en de stapgrootte opgeven:

2. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Importopties voor velden
  2. Veld leegmaken via import
  3. Standaardwaarde importeren voor een veld
  4. Importveld automatisch bewerken voor dit geïmporteerd wordt
  5. Veld automatisch doornummeren via import
  6. Veldwaarde per regel opgeven tijdens import
  7. Veldwaarde eenmalig opgeven tijdens import
  8. Afbeeldingen importeren